Gilda – meniu creativ, cu mâncare neașteptat de bună în Centrul Vechi

Având în vedere reticența mea pentru zona Centrului Vechi, nu tocmai printre favoritele mele când vine vorba de locuri unde poți mânca bine,  Gilda m-a surprins foarte plăcut. Și am fost de vreo câteva ori. În primul rând, plecând de la răsfoitul meniului, atrag atența pozele cu platingurile apetisant prezentate, curate – elegante, chiar, unde e cazul; de fiecare dată,  mă rezum greu la doar un fel. Bucătăria pleacă din zona de comfort-urban food, cu multe combinații creative și are și câteva ușoare accente gourmet – cumva de gastropub spre restaurant, aș zice. Am aflat apoi că bucătar șef este Costi Roca – a fost anterior la Energiea și facea și acolo lucruri bune.

Ca să exemplific, găsim și sandwich cu porc slow cooked cu salsa de ardei copți și cheddar în ciabatta cu roșii, un burger usor mai atipic cu vită, sos de cheddar, gem de bacon și salsa de jalapenos, dar și paste – precum capelaci umplute cu nucă și gorgonzola, salate în combinații bune – de păstrăv afumat cu spanac, miere și mustar sau de pui cu bacon, avocado, rucolla și la fel, un dressing de miere și muștar foarte bun.

Mai au și gustări foarte ok – humus cu sote de vită și ceapă roșie, bruschette cu brânză de capră cu struguri, pesto de ardei copți cu roșii uscate și prosciutto, roșii cu pesto; apoi supe, midii, fish & chips – deci un meniu variat fără a fi prea mare, dar suficient de ofertant – ceea ce e de bine. Și pavlova mi-a plăcut cum e prezentată, „destructurată” în mini porții cu fructe proaspte, flori comestibile și sos de fructe. Nu am gustat chiar din toate – v-am prezentat în mare meniul să știți cam la ce să vă așteptați. Din ce am gustat, coastele cu BBQ cu Jack Daniels – sunt fragede și foarte bune, la fel salatele cu păstrăv afumat cu spanac, dressing de miere cu bobițe de muștar și cu pui și avocado ; am mâncat până și cartofii prăjiți triple fried, cică cei mai buni din Centrul Vechi, mi-au zis mai mulți prieteni – și chiar sunt, iar dip-ul e genial.

Pe scurt, mâncare gustoasă, „curată” – în sensul de corect gătită,  multă verdeață, legume, ingrediente proaspete și, cum spuneam, frumos prezentată.

Mai au și un meniu separat care se schimbă lunar, am înțeles, cu câteva preparate: acum aveau un mix -vinete grecești cu feta, salată tabouleh, ciolan de porc cu mango picant, dar și bulz și rață pe varză si altele.

Prețurile sunt un pic peste media zonei, și la mâncare și la vin, dar și mâncarea e peste media zonei. Lista de vinuri e sărăcuță, aș mai pune ceva și mai ieftin și bun pe ea căci se poate. Am înțeles însă că inate erau multe vinuri dar că nu prea era cerere. Totuși, sfatul meu pentru băuturi ca noi, ar fi bine să mai existe 2-3 variante măcar. Beri și cocktailuri și shot-uri pe alese, însă, mai ales că noaptea, localul devine club.

Big like pentru mâncare, însă, intrați dacă căutați ceva mai bun în Centrul Vechi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.