Trending news of the week: 1-7 iunie sub semnul redeschiderii teraselor. Noutăți și recomandări

yalco.ro%20Finally, am revenit cu articol pentru cea mai populară rubrică de pe blog – Trending news of the week, care evident că stă săptămâna asta sub semnul redeschiderii teraselor. Chiar dacă nu e chiar mare veselie, având în vedere restricționările legislative și cheltuielile suplimentare ale proprietarilor, e un început de revenire, ca sa zic așa, iar oamenii se bucură să iasă și proprietarii de terase să-și reia business-ul. Eu voi scrie aici doar despre câteva care au venit cu noutăți, dar sigur că sunt deschise cele mai multe din cele care au trecut cu bine de perioada restricțiilor.

gama.roMulte afaceri au luptat să supraviețuiască în perioada precedentă – să păstreze angajații, să le plătească salariile, să renegocieze chirii, așteptând redeschiderea. Altele au investit, sperând în timpuri mai bune, treptat.

Brandul Trattoria della Nonna vine cu o surpriză – o nouă locație cu terasă mai mare, în Popa Nan. Oana Concita, proprietara restaurantului, a vrut nu doar să-și păstreze mica afacere, ba chiar să investească să o ducă la un nivel mai sus, iar lunile acestea nu a făcut decât să muncească.

Sunt convinsă că nu i-a fost ușor, dar terasa arată superb – vedeți mai jos (Oana a fost manager general al lanțului Il Calcio, iar după închiderea Trattoriei din Amzei, printre primele ale rețelei de restaurante, a vrut să țină spațiul deschis, dar sub alt nume).

Startul petrecerilor cu bloggeri, influenceri și apropiați de-ai casei l-a dat Nuba din Nordului, pe 2 iunie, când ne-a invitat la #reBORNdinner, eveniment prelungit până noaptea, târziu.

Aproape că nu ne venea să credem că suntem din nou atâția oameni la un loc, mai ales cunoscuți. Bineînțeles, cu respectarea măsurilor de distanțare și siguranță, impuse de lupta împotriva noului coronavirus.

Cina a debutat cu popularele pachețele de primăvară cu vită ale casei, mereu la fel de bune și minitacos-urile cu vită Wagyu, ne-am delectat apoi cu caracatiță grill cu chimichurri și creveți tempura, iar la main-uri, au fost calamari întregi grill, piept de rață cu teriaky, steak de vită cu sparanghel și pimiento de Padron.

Bineînțeles cănu a lipsit mix-ul de prăjituri home made by Nuba, ca de obicei, super bune, iar cocktailurile si vinul ne-au alimentat toata seara setea de…socializare. Mai revin cu poze de la terasă.

yalco.ro%20 Un start bun l-au avut restaurantele City Grill, ocupate, luni la prânz în proportie de 100%, potrivit unui comunicat al rețelei de restaurante. Terasele însă funcționează la 40% din capacitate din cauza diferitelor măsurilor impuse – distanța de 2 metri între mese, număr de 4 oameni limitat la masă. Un articol mai detaliat despre cum a arătat prima zi, după ridicarea restricțiilor, în lanțul City Grill am scris aici.

Și Hard Rock Cafe s-a redeschis, desigur, dar a venit și cu noutatea serviciului delivery prin Tazz by eMAG, aplicație ce poate fi accesată din AppStore sau Google Store sau pe www.tazz.ro. Livrările acoperă o arie de 10 km în București, iar în iunie, nu este taxă de livrare. Tot în luna aceasta,  prețurile steak burgerilor prin delivery sunt reduse cu 15% . Nu există limită de comandă minimă. Deasemenea, există și opțiunea take away, cu comandă la numărul 0754. 400. 900. Meniul delivery include o selecție de preparate, printre care:


– Startere: Wings | Southwest Spring Rolls (Vegetarian) | All-American Sliders | Buffalo-Style Sliders | Whiskey Bacon Jam Sliders |One Night In Bangkok Spicy Shrimp
– salate: California-Style Cobb Salad | Fresh Beet Salad (Vegetarian) | Grilled Chicken Caesar Salad |Caesar Salad cu somon la grătar |Caesar Salad cu creveți la grătar
– steak burgers : Original Legendary® Burger | Bbq Bacon Cheeseburger | The Big Cheeseburger | Moving Mountains Burger (Vegetarian)
– sandvișuri: Grilled Chicken Sandwich | BBQ Pulled Pork Sandwich
– specialități: Baby Back Ribs | Tupelo Chicken Tenders
– desert: New York Cheesecake

Dacă aveți poftă de ceva dulce și cum s-a mai terminat cu vremea asta capricioasă, vă recomand și una dintre brasseriile mele preferate, Zexe Brasserie. Gasiți unele dintre cele mai bune prăjituri din oraș și înghețată home made, cu gusturi care mai de care mai apetisante: ciocolată și brownie, mango, fistic, cocos cu perluțe de ciocolată, vanilie de Madagascar, mango, chiar și colivă.  Dar puteți veni și la breakfast sau prânz pentru că meniul nu se rezumă numai la deserturi – aveți ce alege, quiche-uri, salate, fructe de mare și alte preparate proaspete.

Bineînțeles, peste tot, am remarcat respectarea tuturor măsurilor impuse de autorități pentru siguranța oamenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.