Premiile Food and Bar.  Despre oameni mari şi respect. Despre bun simţ şi simţul măsurii. Despre eforturi supraomeneşti şi ambiţie.

Calităţile din titlul meu sunt ale celor premiaţi aseară, la Gala Food and Bar. Şi ale unora chiar nepremiaţi. Şi sunt ale Silviei şi echipei ei. Haterul haterilor să fii şi nu ai avea ce să-i reproşezi evenimentului care a premiat cele mai apreciate restaurante, cafenele, firme de catering şi alte business-uri horeca. Nota bene: posibil în urma unui proces de vot şi după luni de muncă în spate.

Am făcut parte ani la rând din echipa care a organizat această Gală şi nu vreau să spun decât atât: mai ales astăzi, când piaţa e atât de zgârcită, ştim cu toţii din ce motive – unele justificate, unele mai puţin – şi atât de segmentată, am văzut o mobilizare extraordinară a micii echipe Food and Bar (sunt câţiva oameni acolo, cred că între degetele de la două mâni).

Evenimentul a fost fabulos şi o să vă zic de ce pe bune: de la alegerea locului – Fratelli Studios care s-a prezentat impecabil, meniul gourmet, cu adevărat bun făcut de Silviu de la Flavours (cu ingrediente de calitate: ceviche de seabass, creveţi Jumbo,  St. Jacques, desert din ciocolată Gianduja), lista de băuturi bogată şi promptitudinea servirii, la prezenţa unor oameni cu reală greutate în horeca şi până la toată logistica: echipamente audio-video,  bannere, tipărirea meniurilor, înrămarea diplomelor, concert live şi, mai ales, mobilizarea unui număr impresionant de sponsori care a făcut posibile, până la urmă, aceste cheltuieli uriaşe. 

Nu voi comenta  lista celor mai votate afaceri horeca de cititorii şi de juriul Food and Bar. E “invazie “ în oraş şi în ţară de restaurante, nu prea mai poţi spune care sunt cele mai bune restaurante pe câte un specific sau altul. Nici eu nu mai ştiu de câte ori am fost întrebată (timp de 10 de presă si evenimente horeca, dintre care 6 la Food and Bar şi după ce tocmai am editat CityBest Bucureşti, cu câteva zeci de locuri dintre cele mai bune din oraş)  care e cel mai bun restaurant romanesc, de sushi, premium, pub/bar, mai stiu eu ce?

Este loc pentru toată lumea în piaţă. Dar ţin să spun aşa: ownerii şi chefii cu bun simţ şi cu simţul măsurii, cu ambiţie şi cu eforturi, îşi cam fac locul BUN. Şi şi-l conştientizează. În funcţie de ce şi de cum vând. Fireşte că un premiu cântăreşte, sporeşte imaginea, aduce clienţi.

Însă calitatea, respectul pentru banii şi timpul consumatorilor, dorinţa de a fi mai bun şi mai bun şi chiar faptul nu ai luat premiu sau ai căzut o treaptă faţă de anul trecut, dar îţi doreşti şi te străduieşti  să fii în filmul acesta  sunt atributele oamenilor mari. Preţioşi, dar puţini, din păcate.

Şi tot din păcate, există şi oameni care nu vor fi având aceste calităţi elementare, singura lor alinare fiind datul din plisc aiurea. Că nu au câştigat, că nu sunt corecte premiile, că nu e nu ştiu ce în meniu..

Dar mă voi abţine să vorbesc despre frustrări aici sau despre alte preocupări (din alt film). Sper şi cred că cei mai mulţi care au fost acolo s-au bucurat de moment, de alţi oameni minunaţi, de eveniment în sine, vor fi conştientizat şi apreciat aceste eforturi organizatorice supraomeneşti, aş zice. Este, credeţi-mă, onorant, să fi fost aici fie numai ca invitat, chiar dacă nu ai câştigat nimic.

Despre acordarea premiilor, adesea suspectată nonsensual, pot să spun aşa: din anii la rând în care le-am validat alături de Tibi,premiile s-au dat mereu după voturi. CORECT, adică. Iar modalitatea de vot e tare transparentă, o găsiţi pe site-ul lor .

 

 

 

 

15138348_1351432611541828_2837727063184990227_o

Gala Premiilor Food and Bar face la anul zece ani. După plecarea noastră, după plecarea lui Tibi, Silvia s-a ambiţionat să preia structura asta şi să o ducă mai departe. BRAVO for real!

P.S. Silvia nu a fost jurnalistă şi nici organizatoare de evenimente horeca până acum câţiva ani (vreo trei -patru, nu mai ştiu). 

Leave a Reply

Your email address will not be published.