L’Amande – ce minunății! Prima cofetărie-patiserie cu produse fără gluten

elefant.ro%20

În general, evit zahărul alb, rafinat când îmi iau produse din comerț sau fac diferite rețete acasă; de gluten sau lactoză nu m-am ferit însă, neavând vreo intoleranță, dar cunosc mulți oameni care au astfel probleme. De curând, am aflat de L’ Amande – prima cofetărie de la noi care face produse integral fără gluten – așa că am fost curioasă să le încerc și eu.

Vă spun sincer că am fost uimită nu doar de cât de bune sunt, dar și de diversitatea ofertei – pentru că cei de aici pot face cam orice – de la prăjituri cu ciocolată, tarte și fursecuri, la torturi, cozonaci, dulciuri pentru copii, dar și produse sărate – pateuri,  pizza, covrigi, până la baghete, chifle și pâini cu semințe sau fără.

minunatii_fara_gluten_3Am gustat mai multe, am fost surprinsă cât de bune sunt și le recomand nu doar celor care au celiachie, dar și oricui ar vrea să mănânce mai sănătos, mai ușor.

bestkids.ro%20

Un lucru care merită subliniat este că gustul acestor produse nu e diferit față de gusturile clasice pe care le știm, însă, da, pot spune că sunt mai delicate, mai echilibrate, iar cei de aici garantează că folosesc numai ingrediente de calitate – de la amestecurile de făinuri fără gluten, la ciocolată și frișcă de casă.

Lamande_fara_gluten

La un an de L’Amande, am aflat că povestea cofetăriei a început chiar în urma unui caz de intoleranță la gluten, al Danielei Alecse, proprietara atelierului de bunătăți de aici. Iar pentru că astfel de produse nu se prea găsesc pe toate drumurile, a început cu documentarea, au urmat primele teste și altele și tot așa, astfel că acum, specialiștii L’Amande  pot pregăti cam orice. Totul e la vedere – există o fișă tehnică pentru fiecare ingredient, iar în acest fel, fiecare poate să își aleagă cu încredere ceea ce își dorește.

 

pizza_fara_glutenPentru că aminteam despre diversitatea produselor de aici,  vă dau și câteva exemple concludente – de la tort krantz cu ciocolată, apă de trandafir și mentă, prăjitură vis de vară cu straturi de bezea, frișcă, nucă și ciocolată, profiterol, orange cake, biscuiți truffle, mousse-uri de mango și de căpșuni, ștrudele cu mere, macarons și mult, multe altele, care mai de care mai apetisante. Nu lipsesc nici dulciurile de post, fără lapte și fără ou așadar, câteva fără zahăr, iar la comandă se poate face, precum spuneam, cam orice își dorește fiecare.

Mi s-a părut interesantă și sigla aleasă de creatorii L’Amande: soarele Tibetan cu linii de tigru, care înseamnă echilibru, viață și sănătate.

Cofetăria-brutărie-patiserie L’Amande se află pe strada Lânăriei nr. 93-95, sector 4, nu departe de zona de metrou Tineretului. Produsele sunt disponibile pentru catering și delivery.

Mai multe găsiți pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/dessertsansgluten.

Tel. : 0744.639.549

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.