Party-ul meu în mijlocul Bucureștiului. De ce am ales să-mi sărbătoresc ziua pe terasa The Wine Club

Wine Bistro-ul din Victoriei e unul din locurile mele preferate de ieșit, am fost de zeci de ori cu prietenii, am făcut evenimente, chiar și un Revelion, dar de când s-a deschis terasa de la Wine Club al aceluiași Vinexpert pe bulevardul Unirii (care mi-e și mai aproape) cred că migrez pe vară acolo. E un loc care mie îmi induce ideea de vacanță – mă relaxează, indiferent de momentul zilei și are și un vibe bun, de socializing – amenajarea în culori vii, scaunele înalte și fântânile din fața ei mă duc cu gândul la terasele bistro-urilor sau ale wine bar-urilor cochete din marile metropole ale lumii.

collagep2

Cu toate astea, deși e un loc cosmopolit – am văzut mulți turiști și expați acolo – și e fix în centrul Bucureștiului, terasa e liniștită, tocmai bună de retras cu prietenii sau cu familia într-o după-amiază ori seară, ferită de forfota specifică zonelor de going out bucureștene. Un alt punct forte – important pentru mine care îmi aleg localurile în funcție de meniul de vin – este, evident, selecția de sute de etichete din toată lumea, multe disponibile și la pahar și câteva rarități care nu se găsesc în alte locuri.  Nu în ultimul rând, meniul de mâncare e unul bun și  are o particularitate mai rar întâlnită  la noi – fiecare preparat are recomandări de vinuri de asociat, deci nu dai greș cu pairingul daca te ghidezi după ele și, cu siguranță, mâncarea va merge bine.

 

Păi spuneți voi, unde găsim atâta lucruri la un loc și atunci, ce putea fi mai drăguț pentru un party de ziua mea?

k2Prietenii mei s-au simțit super bine, spumantele și vinurile au curs pahar după pahar, am cam prelungit programul terasei  :)), iar băieții care ne-au servit au fost amabili și prietenoși. Pentru că eram un grup cu preferințe diferite la mâncare, unii voiau mai light (am un grup de prietene, format la clasele de aerobic), alții voiau și ceva mai sățios am zis că platourile asortate de charchuterii, brânzeturii și bruschete, dar și salatele, nu au cum să dea greș – și nu m-am înșelat.

32286681_2083035015057180_5739217712194781184_n
Vi le recomand și vouă dacă ajungeți aici pentru că produsele sunt de calitate, gustoase și sățioase; de exemplu, Cheesy Bites are o selecție de brânzeturi premium – Chevre, Brie, Grana Gold, Gorgonzola, mix de măsline, nuci, covrigei plus dulceață de ceapă și bucățele de pară proaspătă, iar Red Red Wine are salam de urs, chorizo, pastramă de porc, măsline și rulouri de prosciotto cu cedar, bucățele de pară și ardei iute. Intersante sunt și platourile Mise en Place – bruschete cu diferite topping-uri precum pate de pui cu dulceață de ceapă, mozzarella cu dulceață de cranberries, pastă de măsline cu ciuperci și somon gravlax cu capere.

k3Dar meniul are preparate pentru orice moment al zilei, de la supe și salate ușoare, la feluri principale din carne și pește, sandwich-uri gourmet și deserturi apetisante.  Așa cum spuneam mai sus, fiecare are și câte una-două recomandări de vin. De exemplu, pentru platoul de brânzeturi – E.Guigal Cotes du Rhone Blanc sau Arrogant Frog Croak Rotie Syrah & Viogner, pentru cocoșelul de Vigneron –  Paul Mas Vignes de Nicole Chardonnay & Viogner sau Vina Mar Reserva Special Chardonnay, pentru Capris Roti-ul de porc – Baron Edmond de Rothschild – Chateau de Malengin sau Misiones de Rengo Reserva Caemenere, iar pentru Plaisir de Chocolat  – mousse-ul de ciocolată cu frișcă făcută în casă și fructe – spumantul Arrogant Frog Lily Pad Pink Rose. Pe lângă meniul standard, există și un meniu al zilei de prânz cu trei feluri – de ales între între supe și două main-uri plus desert la 25 de lei.

1Am zis să fac o descriere de ansamblu, dacă tot m-am apucat să scriu despre bistro -wine club-ul Vinexpert. În concluzie, mi se pare, așa cum spuneam la început, un loc potrivit pentru ieșiri cu prietenii sau în familie și pentru o masă în doi, un prânz în pauza de job (îți poți lua laptopul și lucra liniștit la măsuțele cu canapele mai retrase din dreapta baruului), dar și pentru diferite evenimente – party-uri, lansări de produse, meeting-uri ș.a. În plus, aici au o loc periodic evenimente tematice foarte interesante – degustări de vin de la mari case din lume, pairinguri food and wine, cine ș.a.

32462812_2083254491701899_2530231741642178560_n (2)32336685_2083034155057266_6071827036228288512_n

Leave a Reply

Your email address will not be published.