Essilor a marcat lansarea Lentilelor Transitions în România prin organizarea unui eveniment special la Academia Titi Aur, la care ne-a invitat să experimentăm condusul în orb, mersul pe două roți și raliurile cu viteză.  Au fost, într-adevăr,câteva experiențe pentru mine în premieră, pe care nu ai cum să le faci altfel decât în compania unor piloți experimentați sau poți alege dacă te pasionează condusul și senzațiile tari să urmezi cursuri speciale aici.

Am primit cu ocazia asta și noile lentile Transitions – care sunt, din cate am înțeles, printre cele mai performante din lume acum –  fotocromatice (heliomate) – se ajustează de la incolor la colorat și protejează ochii, în funcție de intensitatea luminii, atât în aer liber cât și la interior.
Ce înseamnă că „lucrează” și la interior? Stăm mult cu ochii ațintiți în ecranul computerului și al telefonului, ne uităm la televizoare cu ecrane LED. Toate aceste display-uri emit un spectru de lumină albastru-violet periculoasă pentru sănătatea retinei. Lentilele Transitions ne protejează ochii de această lumină și, de asemenea, de radiațiile ultraviolete ale soarelui.

Aceste lentile, inteligente, se întunecă și își schimbă culoarea pentru că sunt fabricate din coloranți unici stratificați, alcătuiți din molecule pe bază de carbon, care se modifică în mod constant și se recalibrează, ca răspuns la schimbările în lumină din jur.

Când sunt expuse la lumina UV, legăturile dintre molecule se ajustează și se schimbă pentru a întuneca obiectivul. Când expunerea la lumină scade, legăturile moleculare revin la forma lor anterioară și lentila redevine incoloră – a explicat Adrian Lungu, Director Tehnic Essilor.

Lentilele Transitions sunt mult mai sensibile la lumina solară indirectă, datorită tehnologiei tehnologiei Chromea7, astfel că sunt potrivite și pentru șoferi. (Cunoașteți efectul squinting – „orbire” – iritarea vederii atunci când soarele apare în parbriz). Deasemenea, sunt mai receptive la schimbarea condițiilor de lumină decât generațiile anterioare și protejează vederea de cel puțin 20% din lumina albastră dăunătoare din interior și peste 85% din aer liber.

Culorile și efectele moderne (tip oglindă) fac ca aceste lentile să se potrivească oricărui stil de viață, indiferent de vârstă.
Lentilele Transitions pot fi găsite în opticile partenere în următoarele game: Transitions® Signature® VII, care oferă până la de 3 ori mai multă protecţie decât lentilele standard; Transitions® XTRActive®, cu până la de 5x mai multă protecţie decât lentilele standard, Transitions® VANTAGE, singurele lentile de zi cu polarizare variabilă; lentilele FLASH TO MIRROR activate de Transitions®, care oferă un efect ușor de oglindă modern și Transitions® DRIVEWEAR®, lentile de soare adaptabile pentru condus.
Opticianul va recomanda lentila potrivită, în funcție de activitățile principale.

Avantajul lentilelor Transitions este că ai o singură pereche de ochelari și pentru afară, și pentru interior, pentru condus, dar și pentru lucrul la computer, de vedere și de soare în același timp.

Studii Essilor: 82% din strălucirile luminoase de afară deranjează pe timp de zi, 73% dintre persoane au ochii sensibili la lumină și 60% dintre persoane acuză o oboseală a vederii la sfârșitul zilei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.