4 ani de YPA Artisan Parfums cu editii limitate

De Valentine’s Day am primit un Divine – Canabis. Unisex. Narcotic. Intelegeti si nu prea, huh?  Poate cuvantul feromoni va spune ceva. Ei bine, este vorba de una dintre editiile limitate de parfum, din  atelierul Ralucai Vasile, creatoarea YPA (Your Personal Aroma) Artisan Parfums, atelier ajuns la 4 ani de creatie de parfumuri naturale “new luxury code”. 

raluca_vasile_your_personal_aroma_Lansare_cubano_allegriaRaluca e trendsetter si pionier in lumea parfumeriei de nisa la noi, iar parfumurile ei respecta acest cod de etica agreat de International Perfume Foundation – o garantie a calitatii, exclusivitatii si raritatii/protectiei anumitor specii rare, a esentelor profesionale produse de fermieri artizanali, in mod sustenabil, cu grija pentru mediu si fara a afecta viata animalelor de la care provin.  Sunt manufacturate atent, prin diferite tehnici in care Raluca s-a specializat, din esente 100% naturale.

IMG_4487

Evenimentul aniversar a avut loc in atelierul YPA, situat intr-o casa interbelica boiereasca de pe str. Ion Slatineanu 26 si amenajat intim, in stilul parfumeriilor artizanale cu traditie, respectand cele doua mari curente ale parfumeriei mondiale: un salon reprezentand parfumeria europeana regala si diafana – sudul Frantei, Italiei, Spaniei si celalalt – parfumeria grea, reprezentata de America Centrala si Latina si tarile arabe. Momentul cheie a fost atelierul demonstrativ de “smelling in blind” cu tema “Estetica Uratului in Parfumerie”, in timpul caruia participantii au mirosit esenţe brute de baza in parfumerie: lemnoase, animaliere, florale pudrate (mosc civet, ambergris, labdanum, guaiac, tamaie, smirna, castoreum, ambrette, vetiver, iris, caprifoi, vanile bourbon, stirax, frezii, lacramioare, nufar etc.) – cu grad ridicat de feromoni. Luate in parte, par ca nu au miros tocmai placut, dar prin tehnici specifice artei parfumeriei, reusesc sa dea un je-ne-sais-qui aparte parfumurilor in a caror componenta intra. Pe parcursul atelierului, participantii au purtat bandane, pentru a nu fi influentati de alte simturi in a repera alte mirosuri si pentru a avea o experienta exclusiv olfactiva. Demonstratia si-a dorit sa demonteze si anumite mituri legate de percetia unor parfumuri ca “frumoase” sau “urate”, aceste perceptii fiind trecute prin filtrul personal si subiectiv al ADN-ului, experientelor, memoriilor sau visurilor celui ce miroase.

IMG_4317

“Astfel, parfumul ramane o experienta exclusivista, de descoperire profunda, memorabila si autentica, un lux personal, ce ne poate porta instantaneu in timp si spatiu printr-un singur puf, readucand in prezent amintiri puternice, locuri si oameni dragi. Conceptul Your Personal Aroma – A Self Discovery a fost creat in exact acest scop, de a-i ajuta pe iubitorii de parfumuri sa se descopere sau sa aiba un moment waw de declic in viata personala” spune Raluca Vasile, master parfumier YPA. 

Colectia de parfumuri cu feromoni naturali cuprinde: Godilicious – gurmand, Oudilicious-oriental, Divine-Cannabis. Unisex – narcotic, Cubano Allegria – tabac si Parfum de Vin – aromat.

Alte experiente de miros al colecţiilor proprii ale atelierului au incantat audienta feminina in prag de Valentine’s Day / Dragobete:
YPA 8 Personalitati, colectia princeps de esenţe de lux personalizate
Fleurs de Roumanie, colecţia de esenţe de parfum din macerate românești in editii limitate create in atelier si foarte apreciata international la expozitii la Milano, Nisa si Dubai (Magnolia, Narcise/Liliac/Zambile, Lacramioare, Flori de Tei, Dragaica sau Parfum de Sanziene cu caprifoi si cimbrisor salbatic, Paeonia cu bujor salbatic si trandafir, Imperial White Lilly cu nufar din Delta Dunarii- editie de lux si noul Parfum de Frezii.

IMG_4498
O alta experienta a fost lansarea „Bratarii Prieteniei”, o bratara florala versatila din piele naturala, parfumata de YPA creata manual si pictata de Brosnor Deluxe. Bratara poate fi purtata dupa plac, la mana, la gat sau la picior si e un simbol al Forței și Frumuseții, o mărturie a calității și a creativității. BrosNor este continuarea tradiției strămoșești a familiei Gassner care produce creații unicat, din piele naturală, aurite cu aur de 24 K. Unic urmaș al familiei, artista creatoare Cristina Gazner-Cristescu a pus bazele Brosnor în 2015, dorind să aducă bucurie prin creațiile ei.

IMG_4496

In perioada urmatoare, pana de 8 martie, atelierul YPA va organiza o serie de ateliere creative de parfum,  smelling sau aromaterapie frantuzeasca, oriental sau ayurvedica, fiind si pionierul conceptului de Parfumerie holistica terapeutica practicata in India. Atelierele sunt anuntate pe pagina de facebook YPA Artisan Parfums, iar din eshop  puteti  achizitiona cadouri parfumate personalizate: vouchere cadou pentru ateliere, parfumuri personale sau de ambient, bijuterii colier port parfum, produse cosmetice si de spa naturale, lumanari parfumate natural, prin parteneriate cu case artizanale de Parfumerie naturala exotica sau regala, in exclusivitate, din Spana, Italia, Franta, Dubai si Qatar.

Detalii pe www.yourpersonalaroma.com/shop/
Facebook: https://www.facebook.com/YourPersonalAromaParfums/
Instagram: @yourpersonalaroma
Tel. 0721.241.027
.

Leave a Reply

Your email address will not be published.