Trending news of the week (4-10 noiembrie): Ibis Palatul Parlamentului, un exemplu de promovare a gastronomiei românești, meniu nou la Ginger Horse Pub, prezentare Solt – Courtyard by Marriott

Dincolo de schimbarea mea de look, de care sunt mega mulțumită, despre care am mai scris și recomand sincer salonul Lizei Pintileasa din Băneasa, s-au mai întâmplat lucruri și în domeniul meu principal de activitate. Am continuat #LunaGastronomieiRomânești și vreau să felicit, în mod special, hotelul Ibis Palatul Parlamentului, pentru felul în care promovează și valorifică bucătăria românească, aducând în atenție clienților inclusiv expați cazați aici lucuri mai mult sau mai puțin uitate din bucătăria noastră – au de exemplu, chiar săptămâna asta, o promoție specială cu scovergi, în altă perioadă, au avut o săptămână românească, iar pentru Luna Gastronomiei s-au pregătit special cu trei preparate care nu erau în meniul a la carte – ciorbă de burtă, sărmăluțe și papanași.

Deschiderea restaurantului Solt la Courtyard Bucharest Floreasca by Marriott am ratat-o pentru că eram foarte aglomerată în dimineața aia; arată foarte bine din poze, am promis că voi merge cu prima ocazie. Pe scurt, spațiu de inspirație daneză hygge și meniu cu ingrediente locale, 18 preparate din bucătăria românească, reinterpretate de Chef Alin Berba. Printre ingrediente se numără porcul de Mangalița, bibilica, cocoșelul de pădure, produse cu indicație geografică protejată-păstrăvul afumat de Valeputna, telemeaua de Ibănești și cârnații de Pleșcoi.

Iată și câteva exemple: Mangalița cu crumble de cârnați de Pleșcoi și esență de ardei gras, orezul cu lapte, mămăliga la grătar, musacaua de vită cu țelină și sos de măcriș, supa de dovleac cu chipsuri de brânză de Horezu, rulada de bibilică umplută cu varză roșie, praz și țelină, în crustă de sare și cu sos de cimbru, cheesecake-ul cu urdă, dovleac și sirop de cătină. “Consider că ne putem promova țara prin ingrediente locale și cred cu tărie în sloganul Solt Dining – povești cu mâncare locală“, spune Chef Alin Berba.


O noutate pentru care am bătut 7 kilometri până în Pipera (fix așa, șapte, dar recunosc că, în mod special, pentru Andra) a fost noul meniu de la Ginger Horse Pub, dar nu mi-a parut deloc rău. Ginger Horse Pub e un  irish pub dechis prin primăvară în Pipera 40 B, aproape de intersecția cu Erou Iancu Nicolae, pe stil clasic, foarte “comfortable” și destins. Are meniu tipic de pub cu burgeri, coaste, aripioare, Sheperd’s Pie care arăta foarte bine și era și gustoasă – m-am încumetat la ea, deși știți bine că nu mănânc din astea des. Ideea e că au și pești și fructe de mare mai mult decât în alte locuri și mai răruțe în București – zargani si luferi, rapane și midii (cei de aici au și un business cu pește, de aceea au adus și în București).

Cartofii și sosul cu maioneză și usturoi mi-au plăcut foarte mult. Mai au și humus, salate și lipii acolo, niște prăjituri cu fistic – este foarte ok meniul. Dar, mai bine las pozele să vorbească și așa m-am lungit prea mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published.