Trending news of the week (11-17 noiembrie): despre cunoașterea automobilului cu 99 vehicles, noutăți la GoodWine și All American Party la Red Angus

Pentru că săptămâna trecută am fost la mai multe tipuri de evenimente, le-am selectat pe cele care mi s-au părut mai interesante și între care am strecurat și unul cu o tematică diferită față de cele despre care scriu frecvent. Însă și el s-a petrecut tot la un restaurant – Trattoria della Nonna – și a fost foarte reușit – țin să o felicit pe pe prietena mea, Diana Georgescu, pentru felul impecabil în care organizează evenimentele. Să trec la subiect, a fost vorba de o discuție relaxată în jurul temelor Cunoașterea automobilului și asigurarea potrivită te pot ține departe de neplăceri cu vloggerul Răzvan Bălănescu, gazda canalului de youtube 99 vehicles (157 K subscribers), inginer mecanic și inspector auto atestat și reprezentanta RITTER Broker, Alexandra Brătescu.

Răzvan ne-a dat de gândit cu câteva lucruri pe care, pe măsură ce ți se (mai) spun, începi să nu le mai neglijezi: “Un autoturism se aseamănă foarte mult cu un om. Este bine să știm cum se simt «organele», părțile componente și să fim conștienți de pericolele ce pot apărea în urma unor defecțiuni tehnice. Ca inspector ITP și  șef de atelier, am văzut o mulțime de oameni care au venit «întâmplător» pentru o problemă minoră, iar când mașina era inspectată se constatau lucruri grave. Un minimum de cunoștințe tehnice e binevenit oricărui șofer. Dacă nu ai mașină sau permis de conducere, nu e nevoie să știi nimic, dar cum șofatul este o necesitate, sunt de părere că trebuie să ne cunoaștem puțin mașina înainte de a ne așeza la volan. Având un autoturism într-o stare tehnică excepțională și un stil de conducere disciplinat, vom reduce șansele să experimentăm un eveniment neplăcut.” Alexandra Brătescu a vorbit despre produsele de asigurări: “RCA-ul obligă asiguratorul să despăgubească partea prejudiciată în urma unui accident produs cu vehiculul asigurat. Puțini știu că polița poate fi completată cu o asigurare de accidente șofer și pasageri, care îi va proteja pe cei din vehicul în cazul în care evenimentul a fost provocat de dumneavoastră (…). E bine de știut că o asigurare facultativă poate fi completată cu opțiuni privind riscuri suplimentare și cu acoperire teritorială în țară și afară. CASCO poate fi modulată pe măsura bugetului”. Evenimentul fiind dedicat șoferițelor, Diana a avut grijă să ne ureze de pe acum “Sărbători Fericite” cu daruri care să ne pună în valoare feminitatea de la Diamond by Adesgo și ACM Laboratoire Dermatologique (prin A&D Pharma) și ne-a înveselit cu mașinuțe de ciocolată Leonidas.

Revenind la domeniul food and wine, unul dintre evenimentele săptămânii trecute a fost preview-ul ediției de toamnă de anul acesta Good Wine care se va desfășura week-endul acesta la Romexpo – o seară de socializare sub noul concept GoodWine Friends – care adună comunitatea profesioniștilor din domeniu, platformă de comunicare rapidă și ținitită și instrument de socializare. La petrecerea de miercuri seară, organizată la Vibrant, Andreea Păunescu, CEO Good Wine, ne-a anunțat noutățile ediției, printre care:

Zona de Social Area,  introdusă în ediția 23, se îmbogățește cu noi activități, cu scopul de a oferi o nouă experienţă interactivă; în acest spațiu, vinul ajunge în mâna vizitatorului, iar specialiștii îi pun în valoare valențele într-un mod informal, jucăuș, și ghidat, în mod subtil.

Lansarea Tech Lounge – zonă dedicată profesioniștilor cu prezentări de marketing și comunicare despre zona digitală și new media, tehnologie și agricultura de precizie în contextul schimbărilor climatice.

O serie de seminarii educative sub conceptul GoodWine Academy. Două dintre ele le va susține prietena mea, Silvia Palașcă (foto jos), și anume: Les Fleurs du Mal – Defectele Vinului și Grasă și Gustoasă cu 5 tipuri de Grase. Simona Mardale va avea prezentarea Dulce. Cât de dulce, Diana Pavelescu Ssssss. Spumante (pentru că se apropie sărbătorile, nu?) și Eduad Jakab – seminarul interactiv Tot ce ai vrut să întrebi despre vin și nu ai avut curaj.

– Bubble Glame – un proiect inovator care include un Bar de Mixologie cu spumante și o Bibliotecă de spumantezonă de expunere, promovare, prezentare și degustare ghidată.

– Evident, sute de vinuri vor putea fi degustate la standurile cramelor expozante.

Foarte draguță petrecerea din spațiul boem de la Vibrant, o vilă frumoasă pe pe Viitorului, în care am degustat câteva dintre vinurile ce vor fi la Romexpo, însoțite de quiche-uri și brânzeturi și, ca o noutate – vinuri infuzate cu ceai, o idee a celor KoFi Ti.

Miercuri seară, am mers la un All American Party la Red Angus,  între prieteni, prilejuit și de aniversarea a nouă ani de la deschiderea restaurantului, care s-a prelungit cu multe tapas-uri, fripturi, burgeri, apples pies, brownies și alte lucruri bune din meniul Red Angus, muzică live, pahare de vin și cocktailuri. Aș spune că spațiul de sus de la Red Angus se adaptează foarte bine acestui tip de evenimente degajate, informale cu standing și multă socializare. (Vezi si foto reprezentativă).

În rest, am mai ieșit să mănânc în diferite locuri, dar o să revin punctual despre fiecare, începând de la Urban și Trattoria Roz, la Veranda Frumoasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.