Idei pentru masa de 1 Mai: grătare ready to go, tips & tricks pentru rețete, evenimente online

Pentru românii obișnuiți să se adune la mese festive, fie la terase sau la iarbă verde, soluțiile de anul acesta vor limita masa de #1Mai, fie la comandat din oraș, fie la gătit acasă. Așa că am făcut mai jos o listă cu ce mi s-a părut mai interesant de comandat de la restaurante și alte idei de făcut singurei.

Lanțul de restaurante City Grill a pregătit pachete speciale ready to go cu mititei, cârnați, mix grill-uri cu frigărui de porc și pui cu legume, pulpe și piept de pui, ceafă de porc. De exemplu, pachetul cu mici are 12 bucăți a câte 80 de grame din amestec de carne de porc, vită și oaie, asezonați cu sare, cimbru și boia costă 38 de lei. Mititeii se prepară acasă la grătar aprox. 8-10 minute. Vedeți și celelalte propuneri de grtare mixte – carne de porc, pui, cârnați ș.a. aici. 

O masă completă are restaurantul Mahala, care propune meniul pentru aproximativ 4 persoane cu următoarele 6 mici, 3 cotlete de berbecuț, 3 bucăți de scăricică de porc (piept), 6 aripioare de pui plus garnituri – cartofi prăjiți rondele, salată de murături, salată verde, muștar și 8 beri (250 ml). Preț: 220 lei, iar comenzile se fac accesând linkul următor

Și lanțul de restaurante La Mama are o listă ofertantă de preparate pentru #1MaiOnline, de la platouri cu mici și cartofi prăjiți, la platouri mixte “cu de toate” și tip “family” cu mușchiuleț, ceafă și coaste de porc, pui la ceaun, cârnați, cartofi prăjiți și usturoi, la gustări individuale. De asemenea, sunt disponibile platouri separate de carne și cârnați și coșuri de legume – dacă vreți să vă faceți singur grătarul și masa. Nu lipsesc nici berea și vinul, așa că vă puteți comanda cam tot necesarul de 1 Mai  din același loc. Vedeți mai jos lista întreagă și detalii despre cum pot fi comandate preparatele pentru #Delivery1 Mai.

Se spune, în popor, că dacă plouă în mai, ai mălai, zic cei de la Blid. Așa că, de 1 Mai, gătesc pe bază de mălai, alivancă sărată, un fel de mămăligă în pături și alivancă dulce –  idei pentru un picnic moldovenesc în livinguri bucureștene, cu alte cuvinte. Dar sunt sigură că Vasi și Cosmin vor mai avea idei, urmăriți pagina de facebook să vedeți ce mai fac, la fel și site-ul restaurantului, unde puteți da comenzi din timp. Și de mâncare și de vin. Sus, am pus poză cu un fraged piept de porc gătit lent, cu șoriciul crocant cu cartofi noi, usturoi verde și unt, care mi-a atras atenția, dar mai au și 3 feluri de sarmale, soleancă și alte lucruri bune. Nu știu exact care din ele vor fi disponibile de 1 Mai, dar întrebați.

Un alt Cosmin, entertainer-ul Cosmin Tudoran face #1MaiBunAcasa cu #goodfood și #goodfun  și  ne invită să i ne alăturăm, fiecare cu grătarul său. Nu ne spune ce pregătește încă, vor fi niște surprize, cu sosuri și dressinguri #GrillAppeal de la Hellmann’s și muștarul Knorr, pentru că unde muștar nu e, nici grătar nu e. Fie că sunteți nebuni după burger, veggies lover sau amatori de aripioare, există un sos pentru fiecare și o mulțime de combinații sfârrrâitoare. Burgeri juicy, pulpe rumenite, ciuperci, zucchini și vinete pe grătar, posibilitățile sunt nelimitate.  Dacă vi se pare ideea yumi & fun, stați cu ochii pe paginile de instagram www.instagram.com/cosmintudoran/
și www.instagram.com/hellmannsro/ să vedeți ce se pregătește.

Idei de asezonare a fripturilor vă mai dau și de la Vegeta care promovează gama  #vegetanatur – condimente fără aditivi, coloranți și conservanți. Un plic e suficient pentru 600 de grame de carne, îl presărați peste ea, turnați puțin ulei, masați bine carnea și așteptați 30 min., până o pătrund aromele. Numai bine până atunci, se încinge și grătarul cum trebuie. Dacă vreți un pui auriu și suculent, folosiți mix-ul de curcuma, chimen, coriandru, scorțișoară și chilli, special din gama dedicată, și mai găsiți și pentru pește și pentru cartofi deasemenea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.