Antica Pizza vine cu “Ricetta della Felicità”. O nouă pizzerie artizanală şi băcănie, cu savori italiene autentice şi sortimente inedite

Nu am ajuns încă la noua pizzerie proaspăt deschisă în Piaţa Amzei  (str. General Christian Tell nr. 1-3) dar, după cum se vede în poze şi din informaţiile primite, pare o pizzerie artizanală făcută aşa cum trebuie cap-coadă. Mai mult, cu cât este încă un proiect în colaborare cu agenția de consultanță Next Root Management Systems, condusă de antreprenorul Dragoș Panait, cu experienţă vastă în domeniu. Iar pe lângă sortimentele clasice italiene cu ingrediente premium, importate din Italia, vine şi cu câteva noutăţi cu titlu de premieră în România.
elefant.ro%20

Antica Pizza are, aşadar, variante de pizza sănătoasă, după o rețetă autentică, realizată integral în casă, din 2 tipuri de făină napoletană, din ingrediente proaspete, de calitate, de la artizani și producători italieni. Localul este intim, cochet, cu bucătărie deschisă, astfel că permite observarea pregătirii sortimentelor de pizza și de clienţi. În plus are şi o băcănie cu produse italiene. Cei care aleg să comande online sau la telefon, au siguranța unei livrări prompte, asigurate de flota proprie Antica Pizza.

Conceptul este centrat în jurul unuia dintre cele mai căutate produse de pe piața locală de F&B: pizza artizanală, de calitate, realizată din ingrediente premium, obținute de la producători și artizani italieni. Sub motto-ul “Ricetta della Felicità” (“Rețeta Fericirii”), locația își propune să își răsfețe oaspeții cu variante de pizza specifice Italiei, create pornind de la rețeta autentică, în care aluatul este realizat, aşa cum spuneam, din 2 tipuri de făină nobilă, napoletană, lăsat la dospit timp de 48 de ore și manipulat cu grijă, în fiecare etapă a preparării, de la malaxare, până la coacere.

Pizze clasice, dar şi speciale pentru gurmanzi cu noi ingrediente: smochine, pere, crema de aceto balsamico ş.a.

“Meniul Antica Pizza a fost conceput astfel încât să includă două categorii majore de produse: pizze clasice, cu o rețetă bazată pe combinații de ingrediente cunoscute și apreciate de către consumatori, și cele speciale, în care echipa noastră a integrat, într-un mod atrăgător și creativ, produse precum smochinele, perele, castraveții murați, crema de aceto balsamico. Astfel, selecția de preparate urmărește să poarte gurmanzii într-o călătorie culinară, care le permite să se bucure de rețete consacrate, realizate la standarde înalte de calitate, dar și să descopere gusturi noi, surprinzătoare, întotdeauna echilibrate și plăcute”, a precizat Violeta Deliu, manager Antica Pizza.

Din meniu fac parte nume cunoscute iubitorilor de pizza, precum Margherita, Salami, Diavola, Prosciutto e Funghi, Quattro Formaggi, Tonno, dar și asocieri mai puțin convenționale, menite să scoată în evidență aromele și texturile ingredientelor folosite.

În această categorie se încadrează produse precum:

  • Sotacetti (sos de roșii, bacon, castraveți murați, usturoi fresh, ierburi italienești, mozarella fior di latte, parmezan scalii)
  • Un po di spinachi (Sos alb, pancetta afumata, spanac, brânză de capră, mozzarella fior di latte, oregano, usturoi, cimbru, fulgi de chilli)
  • Mela Formaggio Blu (sos alb, măr proaspăt, blue cheese, usturoi proaspăt, nucă rumenita, bacon, mozzarella fior di latte)
  • O serie de sandvișuri proaspete, realizate în casă, din ingrediente de calitate și blat ușor de pizza.

“Selecția de preparate va avea întotdeauna elemente de noutate. Pentru că lucrăm cu ingrediente de la producători și artizani italieni, avem adesea oportunitate să identificăm produse noi, mai puțin accesibile publicului larg, dar care merită împărtășite, așa că, în meniul Antica Pizza, vor exista constant sortimente noi, creații spontane, cu prezență temporară”, a mai adăugat Violeta Deliu.

top-shop.ro%20
Localul funcționează în regim de takeaway, servire în local și livrare, deservind întreaga zonă a Capitalei, clienții putând plasa comenzi atât în locație, cât și telefonic sau online, pe www.antica-pizza.ro. Livrarea se face prin flota proprie, peste tot în București, aceasta particularitate permițând echipei restaurantului să aibă control total asupra preparatelor și experienței oferite, de la momentul preluării comenzii, până în cel în care comanda ajunge la client.

În următoarea lună, clienții Antica Pizza se vor bucura de oferte dedicate, pe site-ul www.antica-pizza.ro.  Deasemenea, restaurantul are şi câteva locuri la interior și de o terasă de până la 20 de locuri, care va fi inaugurată în următoarele săptămâni.

Băcănia Antica Pizza, disponibilă iubitorilor de gastronomie

Pentru a selecta materiile pe care să le integreze în rețetele lor, reprezentanții Antica Pizza interacționează constant cu producători și artizani italieni, din portofoliul cărora aleg produse de calitate, gustoase. Toate acestea sunt disponibile și separat, în cadrul băcăniei Antica Pizza, la care clienții au acces fizic, în spațiul din București, str. General Christian Tell nr. 1-3, cât și online, în e-shopul dedicat (www.antica-pizza.ro).

Astfel, consumatorii pot achiziționa făină Caputo, sos de roșii Gran Tritto, spianata calabra Casa Modena, prosciutto Parma S/O, mozzarella fior di latte Sorrentina, precum și multe alte delicii gastronomice.

Informații și contact 
Antica Pizza funcționează de luni până duminică, în intervalul 11:00 – 22:00, iar intervalul de plasare a comenzilor cu livrare este 11:00 – 21:00.

Clienții pot plasa comenzi telefonic, la numerele 0774.60.60.60 și 031.9485 sau online, pe www.antica-pizza.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.