Villa Vinea: două medalii de aur – FN 2017 și SB 2019 – și una de argint – Rubin Selection 2017, la IWCB Vinarium 2021

Crama transilvăneană Villa Vinèa a câștigat și anul acesta medalii pentru vinurile sale la International Wine Contest Bucharest Vinarium, competiția internațională de vinuri ajunsă la cea de-a XVIII-a ediție. Două medalii de aur și una de argint plus alte patru etichete cu punctaje de peste 83 de puncte au fost reușitele ediției 2021.

Deşi punctajul minim pentru Medalia de Argint – conform Regulamentului Organizației Internaționale a Viei și Vinului  – este de 82 de puncte și doar 30% din probele intrate în concurs pot obţine o distincţie, ultima notă pentru Medalia de Argint a fost 84,25.

Anul acesta, juriul a fost format din 48 de specialiști din 15 țări (România, Bulgaria, Chile, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Olanda, Polonia, Elveția, Anglia și SUA). Aceștia au evaluat 1.242 de mostre de vinuri, de la producători din 25 de țări.

Cele mai apreciate etichete ale cramei Villa Vinèa au fost următoarele:

  • Villa Vinèa Fetească Neagră 2017 (Medalie de Aur);
  • Villa Vinèa Sauvignon Blanc 2019 (Medalie de Aur);
  • Villa Vinèa Rubin Selection, 2017, Merlot, Zweigelt, Fetească Neagră (Medalie de Argint).

Printre vinurile cu punctaje de argint, în cadrul competiției, se numără:

  • Villa Vinèa Premium Rosé, 2020, Pinot Noir;
  • Villa Vinèa Premium Kerner, 2019;
  • Villa Vinèa Diamant Selection, 2019, Fetească Albă, Fetească Regală;
  • Villa Vinèa Premium Chardonnay, 2019.

“Participarea la IWCB Vinarium este deja o tradiție pentru noi, cei de la Villa Vinèa. Ne bucurăm că am reușit, din nou, să obținem recunoașterea calității vinurilor noastre, în cadrul acestei prestigioase competiții. Cu fiecare an și medalie câștigată, suntem mai aproape de îndeplinirea obiectivului nostru, acela de a face din Valea Târnavelor o regiune oenologică recunoscută la nivel internațional”, declară Mircea Matei, director general Villa Vinèa.

 

Crama Villa Vinèa a fost fondată în 2004, în Valea Târnavelor, de către Heiner Oberrauch, proprietarul Salewa Group, care include branduri precum Oberalp, Salewa Sport, Pomoca, Wild Country etc. Crama are 70 de hectare, pe care sunt cultivate soiuri locale și internaționale de struguri – Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot Noir, Merlot și Kerner -, compania produce în prezent 20 de vinuri, grupate în 3 game: Premium, Selection și Classic.

Producția anuală Villa Vinèa este de aproximativ 250,000 de litri – 60% vinuri albe, liniștite, 3%, dar cu o puternică tendință ascendentă sunt cele spumante, rozeurile ajung până la 7% din producția totală, iar restul, de aproximativ 30%, sunt vinuri roșii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.