Volumul “Curatorul de zacuscă, texte gastronomice” de Cosmin Dragomir, poate fi precomandat cu autograf

Prima carte de autor a jurnalistului culinar Cosmin Dragomir poate fi precomandată. În format mare, coperta cartonata, full color si consistent (400 + pagini) volumul este prezentat ca o o carte ce poate face deliciul oricarui gurmand, gourmet sau pasionat de lectura. El urmează să fie livrat la începutul lunii august.

“Curatorul de zacusca – texte gastronomice” este o culegere de articole, studii, editoriale si interviuri publicate in diferite medii, dar si inedite (scrise special pentru acest volum). Volumul abordeaza diferite teme de istorie si antropologie culinara romaneasca si beneficiaza de o multitudine de ilustratii.

Împreună cu comunicatul de presă despre disponibilitatea acestei cărți am primit și un scurt preview, cu câteva istorii, povești și lucruri inedite despre feluri de mâncare și ingrediente – de la consumul caviarului la noi încă de la începutul anilor 1900 și preparate extraordinare care se făceau cu caviar, la legende despre Scutecele Domnului, jilfa (turta care se face în Ajunu Crăciunului), tradiția cultivării și consumul cânepii, folosirea ei ca narcotic în ritualuri vechi, până la considerarea mămăligii ca un deliciu de străini și lămurirea gestului atât de popular al aruncatului unui praf de mălai în apa care se fierbe pentru mămăligă; și, evident și povești despre zacuști.

“Veți descoperi o sumedenie de fun facts gastronomice autohtone care dovedesc cat de suprinzatoare este istoria noastra culinara. Cartea se adreseaza tuturor categoriilor de cititori, nu are pretentii academice, ba chiar din contra, este scrisa si paginata cu gandul de a nu intimida pe nimeni”, spune autorul.

Cosmin Dragomir este fondatorul GastroArt – prima revista dedicata cercetarii istoriei gastronomiei si a ospitalitatii romanesti, coorganizator al Congresului National de Gastronomie si Vin, coinitiator al legii Ziua Nationala a Gastronomie si Vinurilor din Romania, organizator a zeci de conferinte, dezbateri si evenimente cu tematica – identitate gastronomica nationala.

Volumul poate fi precomandat exclusiv de pe bioshopromania.rohttps://www.bioshopromania.com/curatorul-de-zacusca/) de unde puteți alege din mai multe pachete promoționale, carte, carte + Vin pentru Zacuscă un concept recent lansat de GastroArt, carte, vin și diferite zacuște.

Curatorul de zacuscă este un proiect editorial susținut de Eisberg Simply Fresh, BioshopRomania.com. Domeniile Averești, Dreamstime.com, TeamFresh și Cabana Vânătorilor

Leave a Reply

Your email address will not be published.