Rețeta de muhammara este cât se poate de simplă și foarte binevenită vara. Sanatoasă, usoara si plină de arome!
Am gustat-o prin resturantele libaneze și am făcut-o și eu de câteva ori. Cea mai recentă este cu ardei din grădină, copți pe vatră (sic!). După ce se coc ardeii (bineînțeles că se poate și la aragaz) totul e floare la ureche. Dar hai să vedem cum procedăm.
Ingrediente pentru un castron mediu
4 ardei roșii
4 căței usturoi
160 g nucă
2 lingurițe ulei măsline
1 linguriță sare de lămâie
sare, piper, boia după gust
pătrunjel și mentă proaspete, piper colorat pentru decor.
În mod normal, se foloseste și pesmet (sau miez de pâine), dar eu am preferat să fie fără. Rețeta libaneză mai are și concentrat de rodie/melasă de rodie și chimen care îi dă un gust aparte, eu nu am avut. Însă vă asigur că a ieșit foarte bună și așa.
Mod de preparare
Cum vă spuneam, floare la ureche! Se blenduiesc toate ingredientele câteva minute până se obține o pastă. Cu lipie caldă sau pâine prăjită este o gustare potrivită pentru orice moment al zilei! Poftă bună!