Evenimente și noutăți săptămâna 6-12 septembrie: degustări din vin, festival de bere craft și un nou restaurant în oraș

Cum evenimentele încep să revină ușor pe făgașul lor antepandemic, cu respectarea măsurilor de precauție în vigoare, am reluat și eu rubrica mea de recomandări, astfel încât să ajungă la cât mai mulți iubitori de going out.

Voi începe cum altfel, dacă nu cu o degustare de vinuri? Miercurea aceasta, 8 septembrie, așa cum ne-a obișnuit cu degustările sale speciale, Grapes – The Wine Bar promite un nou Wine Tour, de data aceasta în Italia, cu câteva vinuri de excepție ale Casei Vitis. Vor fi degustate pe rând:
⚜️CANTINE CECI – Tre di Terre extra-dry Pinot Bianco, Sauvignon Blanc, Malvasia (welcome drink)
⚜ FANTINEL FRIULI – Sun Goddess Sauvignon Blanc
⚜ FARNESE VINI – I Muri Bianco Chardonnay, Malvasia, Bombino
⚜ FARNESE VINI – Vesevo Aglianico
⚜ VIGNETI ZABU – Impari Nero D’Avola
⚜ VIGNETI del SALENTO – Leggenda Primitivo Limited Release.

Vinurile vor fi însoțite de preparate gătite de Ioana Popa Bucur – “doar două mâini” pe instagram –  și, la cum știu atmosfera de acolo, sigur va fi o seară foarte reușită.

Un nou restaurant Trattoria Della Nonna s-a deschis week-endul trecut în Reveriei 16 (zona Lujerului, foarte aproape de metrou Lujerului) – Nonna Militari  – un loc foarte drăguț, într-o curte-grădiniță, retras de agitația citadină. Pare să fi nimerit strada fericit – Reveriei, un colț frumos amenajat cu verdeață și decoruri – atmosferă de dolce far niente și reverie. Cât mai putem lua prânzul sau cina sub cerul liber, putem merge să ne bucurăm de vară, sub bolta de viță-de-vie de aici.

Are inclusiv terasă acoperită, așa că puteți merge și dacă e mai rece afară sau plouă, dar vă doriți, totuși, să stați la terasă. Mâncarea este italienească, sunt și câtea specialități internaționale, la prețuri decente –  de la paste și pizza, la midii în sos de vin sau picant, pește și preparate din vită, rață, pui și porc.

Un loc frumos amenajat și versatil, se pretează atât pentru  o ieșire cu familia sau cu prietenii, o aniversare, dar și pentru o cină în doi, pentru că are și mese mai retrase. Puteți merge chiar pe 8 septembrie de Sfânta Măria, dacă sunteți sărbătoriți sau aveți apropiați cu nume Maria, Marina, Marius ș.a.

Între 10 și 12 septembrie, are loc Sun Beer Fest, festivalul berii artizanale, la Sun Plaza. O selecție de peste 40 de beri artizanale de la mici producători locali, cidru și alte băuturi, precum și o serie de surprize – concerte, expoziții, cornere pentru fotografii –  îi așteaptă pe iubitorii de bere. Am scris aici mai multe.

Tot în week-end Festivalul Mediteranean al fructelor de mare și deliciilor turcești are loc în parcarea Militari Shopping.  Veți putea mânca la discreție (și cât buzunarul vă permite, desigur) creveți, scoici, calamari, caracatițae, pui de baltă, homari, rapane, King crab, dar și frigărui de berbecuț/pui, adana kebab, baclavale cu nucă, fistic, vișine, cicocolată și rahat turcesc.

Iar dacă vreți să vă aventurați puțin mai mult, un nou trip marca Bike & Wine are loc în week-endul 10-12 septembrie – două zile în Drăgășani, cu destinația crama Avincis și cu vizite la alte două crame populare din zonă  – Bauer și Știrbey.

Va fi un week-end plin de surprize, spun organizatorii, cu trasee pentru bicicliști, degustări de vinuri dintre care nu vor lipsi vinurile din soiuri emblemă ale locurilor – Crâmpoșia, Negru de Drăgășani și Novacul și mesele cu preparate tradiționale. Detalii aici.

Că spuneam mai sus de Sfânta Măria, bănuiesc că dfierite restaurante vor organiza evenimente – am văzut o petrecere la Sara în Floreasca, unde vor fi oferite cadouri constând în sticle de prosecco și surprize din partea salonului Geta Voinea.

Dacă mai aflați și voi de alte evenimente frumoase, dați-mi de știre la hello@adriana.joy sau prin mesaj pe facebook și o săptămână frumoasă și rodnică să avem!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.