Evenimente și noutăți săptămâna 13-19 septembrie

O săptămână plină de evenimente această a treia săptămână de septembrie,  dintre care le voi enumera pe cele care mi-au atras atenția în mod special. Așadar, iată recomandările mele:

Miercuri, Grapes – The Wine Bar prezintă vinurile cramei Domeniul Aristiței. Somelierul Bogdan Dumitrescu va spune și povestea cramei și a gamei Vizionar, măiestrite de viziunea și mâna talentatului oenolog, Cristi Tudor.

“Vinul, elixir al creației, este puntea dintre trecut și viitor, dintre tradiție și inovație, dintre vis și realitate, dintre material și ideal. În povestea vinului, Vizionar este despre gravura ce rămâne în urma unui gând materializat, a unui vis realizat, a imposibilului devenit posibil.”

Iată și vinurile care vor fi degustate, însoțite de preparate speciale Ioana Popa Bucur.
⚜ VIZIONAR – Riesling de Rhin
⚜ VIZIONAR – Chardonnay
⚜ VIZIONAR – Cupaj Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling de Rhin, Muscat Ottonel (Medalie de Aur VINARIUM 2021, Medalie de Aur Premiile de Excelență Vinul.ro )
⚜ VIZIONAR – Rose Burgund, Cabernet Sauvignon
⚜ VIZIONAR – Fetească Neagră.

Joi, 16 septembrie, Cosmin Dragomir lansează “cea mai așteptată carte de gastronomie a anului”, Curatorul de Zacuscă,  “într-o librărie așa cum îi șade bine unei cărți, nu doar prin crâșme cum o plimb eu”, spune Cosmin. O degustare Domeniile Averești va anima lansarea. 
Evenimentul are loc la Modul Carturești, strada Academiei nr. 18-20, cu începere de la ora 18.30.
Curatorul de Zacusca este o culegere de articole, studii, editoriale si interviuri publicate in diferite medii, dar si inedite (scrise special pentru acest volum). Volumul abordează teme de istorie si antropologie culinara romanească și o serie de fun fact mai puțin știute din gastronomie și beneficiaza de o multitudine de ilustrații. Mai mult despre această carte am scris aici .
În 18-19 septembrie are loc o  excursie la Crama 1000 de chipuri, cu înnoptare la Pensiunea Casa Colinelor din Urlați. O degustare intensivă de 7 sortimente de vin (alb, rose si rosu) în asociere cu platouri de branzeturi, mezeluri crud-uscate si grisine, cina cu barbeque, party și o serie de surprize îi așteaptă pe iubitorii de vin și de going out.
Gazda va fi chiar  proprietarul cramei, Stefan Ionescu, care va face turul cramei si va impartasi cateva din secretele vinificarii ce stau la baza vinurilor Cramei 1000 de Chipuri. Mai multe detalii legate de restul surprizelor și evident de participare, am scris aici .
Festivalul de vinuri Ro Wine are loc tot în acest week-end la Fratelli. Ca în fiecare an, festivalul va avea partciparea unor crame din România, Europa şi din alte regiuni viticole ale lumii, o selecţie de preparate gourmet, o serie de masterclass-uri şi evenimente speciale.
Foto Ro Wine
Foto Ro Wine
Iar seria de evenimente Week-end Sessions continuă și week-endul acesta la Grădina Botanică cu picnicuri în iarbă, muzică, poezie, vinuri, cocktailuri și veselie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.