413 Chardonnay Reserve 2017 – Crama Marcea, un Ch gastronomic, la un preț bun raportat la calitate  

Un Reserve făcut ca la carte, maturat 6 luni la butoaie de stejar nou românesc, ce duce cu gândul la un Chablis, prin corp și note. Sec, 14% vol.alc.

Vine cu un buchet  intens, floral, aromate cu tușe de fructe galbene coapte, senzații vanilate, note fine de miere.

Corp foarte frumos, structurat, onctuos. Aciditatea și mineralitatea specifice solurilor acide și grele ale zonei (delaul Marcea, Ștefănești) sunt frumos rotunjite în acest Chardonnay de maturarea la baric.

În gust, este absolut încântător, un echilibru de arome de fructe galbene coapte, coajă de pâine, miere, patiserie, vanilie.

Un Chardonnay elegant, structurat, gastronomic, potrivit pentru preparate cu carne albă și sos alb, paste cu sos alb, sosuri cu brânzeturi, platouri cu brânzeturi, charchuterii fine și fructe confiate.

De luat în considerare într-o după amiază sau seară, pe terasă, bine răcit (8-9 grade), în familie, cu prieteni dragi, la o cină romantică, o ocazie de sărbătorit cu familia sau la o degustare de tip food and wine pairing dacă aveți musafiri.

Un bun preț bun raportat la calitate – 45 lei, pe site-ul cramei. Îl găsiți și în wine shop-urile partenere și în anumite wine bar-uri, restaurante.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.