Aditi’s Kitchen, comfort food gustos nepalezo-indian, în Vișinilor 2

Un restaurant de familie și pentru prieteni cu unele din cele mai populare mâncăruri nepaleze și indiene – iată ce am găsit în Vișinilor 2, o terasă deschisă recent în august.

Un loc pentru apropiații casei, comunitățile indiene și altele din Asia de Sud, dar și, de ce nu, pentru românii iubitori de mâncăruri sud asiatice (sau care vor să le încerce), mi-a povestit proprietarul localului. Ca noi, de pildă, numai că eu nu am mâncat de multe ori mâncare indiană, spre deosebire de prietena Raluca, ce știe pe dinafară toate gusturile specifice – asta și pentru că trăit mult timp în diferite locuri din Asia de Sud.

Buuun, dar să trecem la ce am mâncat aici și pot să vă spun, cum scriam și într-un post precedent, că mâncarea este foarte-foarte gustoasă, umami – i-a zis Raluca, cu toate combinațiile specifice de arome, spiceness și exotism sud –  condimente, plante, curry-uri și sosuri extraordinare.

Să  nu mă lungesc prea mult, cred am gustat din vreo 10 preparate, las câteva exemple mai jos și mai sunt multe de încercat, meniul e destul de cuprinzător.

Buttered chicken masalla (în poze, castronul cu lipii lângă el) a fost senzațional – bucățele de pui marinate într-un curry cu diferite condimente, unt, pastă de usturoi și ghimbir, ceapă.

În tipsia cu orezul în mijloc este Thakali khana – orez care se mănâncă însoțit de câte o lingură din side-urile care îl înconjoară – sosuri, legume marinate, prăjite, fierte (cartofi cu sos roșu, ceap caramelizată, castraveți marinați cu ghimbir și lime și un fel de digestiv din linte verde la final).

Nu aveam cum rata găluștele tipice nepaleze momo (steamed și fried) cu pui (picante) și veg (mai au și cu carne de oaie) care conțin un amestec tocat  cu ceapă, ardei, gras, condimente și sosuri

Ce vedeți în coșulețul împletit în prim plan mai jos sunt pani piri – niște biluțe prăjite umplute cu piure de cartofi picanți, legume și condimente.

Iar ce seamănă cu niște chifteluțe sunt pakora veg din legume (linte roșie, ceapă, morcov) cu condimente, prăjite în făină.

Totul este pregătit de bucătari neapalezi care știu bine ce fac așa că gustul de acolo e acela.

Prețurile sunt mai mult decât decente – lipiile roti indiene costă de la 5 lei, omletele – diferite tipuri cu garam masala,  condimente, legume, avocado și brânză – 5-10 lei, găluștele momo 25-35 lei, un fel de mâncare principal de la 20-30 lei, până la la 50 în cazul seturilor mai complexe (pui, porc, oaie).

Prețul unei sticle de vin începe de la 45 lei,  al unei beri de la 7 lei, iar al unei băuturi răcoritoare este între 6 și 8 lei.

Având în vedere că mănâncă aici și mulți asiatici, doritori poate să guste și preparate românești, există și un mic meniu românesc – de la mici – 3 lei, ciorbă de perișoare – 20 lei, până la platouri mixte cu mititei, cârnați, carne de porc, piept de pui, cartofi prajiți – 35 lei.

Aș mai preciza că deși terasa este modestă, dar foarte îngrijită, locul merită o vizită. Și punctează și la capitolul ospitalitate. Vă veți înțelege și cu ospătarii într-o englezo-română, chiar dacă și ei sunt nepalezi, doar traducerea in română a meniului ar trebui ajustată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.