Öhlala Pâtisserie, o nouă cofetărie-patiserie premium în București, deschisă de Alina Petrea, absolventă Ritz Escoffier Paris

Öhlala Pâtisserie s-a deschis recent în Piața Amzei, pe strada Christian Tell nr. 1-3, o cofetărie-patiserie care aduce laolaltă rețete fine, de inspirație franțuzească și ingrediente locale, de sezon. Toate produsele sunt făcute în laboratorul propriu și pot fi degustate la interior, pe terasă sau ridicate în regim de takeaway.

Din meniu am remarcat tarta de fistic cu flori de portocal, Banoffee – tarta cu banane și caramel, moelleux au chocolat, servit rece, tradiționalele choux, în variantele cu cremă de cafea, ciocolată și vanilie, precum și diferite produse de patiserie – madlene, financier cu fistic – prăjitura franțuzească din făină de migdale, cu unt de alune de pădure și fistic -, plăcinta cu mere, fursecurile cu ciocolată, caramel și alune de pădure și diferite tipuri de foietaj cu fructe proaspete, compot și gemuri de fructe.

Un proiect dezvoltat de Alina Petrea, absolventă Ritz Escoffier, Paris 

Proiectul este dezvoltat de  Alina Petrea, absolventă în 2019 a prestigiului institut Ritz Escoffier, din Paris. Aici antreprenoarea pasionată de gastronomie a învățat tainele patiseriei de la chefi francezi renumiți, precum François Perret, Tristan Rousselot și Olivier Lainé, recunoscuți la nivel internațional pentru creațiile lor. Ea a fost și la un stagiu de 2 săptămâni, în laboratorul lui François Perret, cel care, în 2019, a fost declarat cel mai bun cofetar din lume, de către asociația Grandes Tables du Monde.

Întoarsă în România, în 2020, după aproape 30 de ani petrecuți în Paris, una dintre cele mai fine destinații culinare ale lumii, Alina Petrea a pus bazele Öhlala Pâtisserie alături de soțul său, francezul Sébastien Cazac.

“Este important pentru noi ca, în preparatele pe care le propunem, să se simtă amprenta noastră, pasiunea și orientarea spre excelență. De aceea, eu și Sébastien ne vom ocupa personal de partea de producție. Prăjiturile noastre vor fi realizate manual, astfel încât să se aibă dimensiune artizanală, personală. Punem suflet în tot ceea ce facem și dorim ca acest lucru să se vadă și în creațiile noastre culinare”, declară Alina Petrea.

Toate produsele sunt create îmbinând tehnici de patiserie franțuzești, cu ingrediente de calitate, atât locale, cât și aduse de la furnizori de încredere, din Franța.

“Obiectivul meu este să îmi folosesc viziunea personală, precum și ceea ce am învățat în cadrul școlii Ritz Escoffier, pentru a crea produse care să devină memorabile. În căutarea celor mai bune materii prime, am descoperit fructe savuroase, de origine locală, pe care le voi îmbina cu lapte și smântână românești, unt franțuzesc și multe alte ingrediente de calitate. Pentru mine, prăjiturile mele sunt rezultatul unei alchimii, un omagiu adus celor două culturi pe care apreciez și le admir – cea românească și cea franceză”, mai spune Alina Petrea.

Cei care trec pragul Öhlala Pâtisserie au la dispoziție și băuturi pe bază de cafea de specialitate, proaspăt prăjită de Dropshot – espresso, cappuccino, flat white, americano.

Prețurile încep de la 9 lei, pentru patiserie, 18 lei pentru prăjiturile individuale și 7 lei pentru specialitățile pe bază de cafea.

Öhlala Pâtisserie funcționează de miercuri până duminică, în intervalul 10:00 – 23:00. Localul are o capacitate de 20 locuri la interior și 16 pe terasă.

Processed with VSCO with 3 preset

Öhlala Pâtisserie, o investiție de 100,000 de Euro, în industria de HoReCa

 Alina Petrea și Sébastien Cazac au investit 100,000 de Euro, din fonduri proprii, în proiectul Öhlala Pâtisserie. Suma acoperă amenajarea spațiului de servire din Piața Amzei, amenajarea și dotarea laboratorului de producție, branding și consultanță. Cei doi proprietari preconizează că investiția va fi amortizată în următorii 3 ani.

Proiectul Öhlala Pâtisserie a dezvoltat în colaborare cu agenția de consultanță HoReCa Next Root Management Systems, fondată de către Dragoș Panait, profesionist cu o experiență de peste 10 ani în industrie. Next Root Management Systems și-a adus aportul la conturarea și implementarea conceptului, precum și la dezvoltarea procedurilor operaționale, obținerea autorizațiilor, respectarea standardelor de igienă și HACCP și identificarea furnizorilor.

“Alături de Alina și de Sébastien, doi antreprenori extrem de pasionați și atenți la detalii, am reușit să creăm un concept de cofetărie cu foarte mult potențial, bazat pe produse . Rolul Next Root Management Systems a fost să contribuie la crearea unui ecosistem operațional care să pună în evidență produsele lor de extrem de gustoase, să îi ajute să își eficientizeze resursele și să identifice cei mai buni parteneri și furnizori. Sunt sigur că Öhlala Pâtisserie va deveni un model de bune practici și o destinație, pentru iubitorii de deserturi.”, declară Dragoș Panait, fondator Next Root Management Systems.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.