Un unicorn care există – Bon Viveur Roșu: CS și Merlot – Licorna Winehouse, impresionant
Bon Viveur Roșu 2015 – Cabernet Sauvignon  (70%), și Merlot (30%), vinficate în stiluri diferite. 14, 3 vol.alc.
Un unicorn care există, așadar, probabil cel mai bun vin al cramei Licorna, pdacă este să ne luăm după review-urile și premiile obținute, inclusiv la Decanter, și evident, după notele de degustare.
Una din caracteristicile unicornului – spune legenda – este de a da viață, așa și acest Bon Viveur, cu nume sugestiv, inspiră  dă savoare vieții, inspiră bucurie și eleganță.8
Buchet complex, încântător, este un vin cu tușe gourmet și gastronomic – note intens fructate – fructe coapte roșii și negre, note cacao, vanilie, scorțișoară, cuișoare.
Un corp plin, dens, cu arome de fructe de pădure coapte, prune uscate, spre gem și accente de cacao, ciocolată albă,  condimentele amintite mai sus, lemn, fum. Taninuri cărnoase, bine șlefuite. Post gust lung, plăcut, catifelat – fructe roșii și  negre coapte, prune, condimente. Un foarte bun potențial de învechire.
Marca lui Gabi Lăcureanu, de mai multe ori premiat la diferite competiții și desemnat oenologul anului (Vinul.RO), este incofundabilă. Un vin într-adevăr impresionant!
De decantat măcar o oră jumătate.
De asociat cu carne roșie, un steak medium-rare, chiar rare, grătare de miel, vânat.
Ediția 2014 a primit AUR la Decanter World Wine Awards 2018 (95 puncte), AUR la Berliner Wein Trophy 2017, ARGINT la Premiile de Excelență Vinul.ro 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published.