Trending news of the week 8-14 mai 2023: RO-Wine cu peste 1.000 de vinuri, degustare de vinuri moldovenești și georgiene, lansare carte rețete ardelenești

RO-Wine: se anunță cea mai amplă ediție de până acum

În timp ce azi se desfășoară ultima zi de Revino dedicată profesioniștilor din industria horeca, la Novotel, în weekend, începând de vineri, are loc ediția de primăvară Ro-Wine la București. Potrivit organizatorilor, va fi cea mai amplă ediție de până acum cu peste 1.000 de vinuri din 10 țări, un salon al Gustului Italiei By ICE – Italian Trade Agency, masterclassuri și asocieri culinare, produse gourmet și invitați special sosiți în țară pentru acest eveniment.  Mi se pare interesant și talk show-ul dedicat horeca din data de 12 mai, vedeti detalii mai jos:

Degustare de vinuri premium moldovenești și georgiene și preparate asortate la Iubesc și Vinul

Până atunci, în data de 11 mai, incepând cu ora 19.00, Iubesc și Vinul gazduieste o degustare gastronomică de vinuri premium moldovenești și georgiene.

Iată meniul serii re sună foarte interesant:
Napareuli – Carpaccio de somon și bruschete cu ricotta
Alb de Onițcani – Turte de orez gratinate cu brânză chedar
Mukuzani – Rulouri de sparanghel cu humus și steak de vită
Qvevruli Saperavi – Pastramă de berbecuț pe felii de țelină
Novak Red Blend #2 – Tartă cu ciocolata neagră și dulceață de afine

Vinurile sunt disponibile în România prin intermediul TrueWines, distribuitor unic. Costul unui bilet incluzând vinurile și preparatele este de 150 lei. Mai multe detalii legate de participare găsiți aici: Georgian & Moldavian Premium Wine Tasting | Facebook. Iubesc și Vinul se află pe Calea Moșilor 143.

Lansare carte: ZĂMURI – supe, zupe și năcreli – rețete ardelenești culese și transpuse de Mircea Grza

O noutate a acestei săpătmâni este și lansarea cărții ZĂMURI – supe, zupe și năcreli (rețete ardelenești din bătrâni) de Mircea Groza, la editura Gastroart.  Volumul conține 182 de rețete de supe/ciorbe, bogat ilustrate, culese în peste 40 de ani (!) de Mircea Groza de la bătrânii din satele sălăjene, scrise în limbaj regional, o transliterare fonetică, prin care autorul încearcă să conserve atât patrimoniul culinar, cât și specificul zonei.

Prefața cărții este semnată de Cătălin Ștefănescu căreia îi urmează o scrisoare de la Grigore Leșe. Postfața îi aparține lui Cosmin Dragomir iar, pe coperta IV, Oana Coantă, Adi Hădean și Radu Dumitrescu recomandă acest volum. Fotografiile și conceptul copertelor îi aparțin lui Răzvan A. Voiculescu. De asemenea, cartea contine si un glosar cu sute de termeni explicați. Poate fi  precomandată aici https://carturesti.ro/carte/zamuri-supe-zupe-si-nacreli-retete-ardelenesti-din-batrani-2122327800?p=1

Leave a Reply

Your email address will not be published.