MATCA Transylvanian Sanctuary – boutique hotel cu două case tradiționale transilvănene s-a deschis în Parcul Natural Bucegi

MATCA Transylvanian Sanctuary, un proiect exclusivist de turism și ospitalitate, și-a deschis porțile în localitatea Șimon, Brașov, aproape de Castelul Bran, propunându-și să ofere experiență unică de cazare și relaxare în mijlocul naturii Parcului Natural Bucegi. Proprietatea este un boutique hotel independent, care își întâmpină oaspeții în două case tradiționale transilvănene, cu 16 camere de oaspeți și 2 vile private, cu vedere către Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi.

“MATCA Transylvanian Sanctuary reflectă viziunea noastră, a echipei și a fondatorilor, despre ospitalitate și despre importanța practicilor sustenabile în această industrie. Numele este inspirat din ciclul vieții și din natură, unde matca guvernează stupul și protejează universul. Similar, și noi vedem acest loc ca pe un sanctuar unde ospitalitatea și tradițiile se impletesc armonios, creând o experiență cu adevărat luxuriantă”, a declarat Ioana Dăncăneț, Director General al MATCA Transylvanian Sanctuary.

Adițional spațiilor de cazare, Matca are un centru de evenimente de 140 metri pătrați, ce permite diferite amenajări, pentru evenimente medii și întâlniri restrânse, dedicate echipelor de management. Spațiul este complet echipat cu sisteme de sonorizare, multiboard interactiv și Wi-Fi dedicat.

La acestea, se adaugă Natura SPA, un centru de wellbeing, ce oferă turiștilor acces la o piscină interioară de relaxare încălzită, saună umedă și saună uscată, salină cu sare adusă special de la salina Praid și salina Slănic Prahova, jacuzzi, bazin rece și zonă de relaxare, un restaurant – Stup cu o capacitate de 70 locuri la masă și un bar – Nectar, cu o terasă generoasă. Conceptul gastronomic celebrează cultura culinară locală, folosind influențele tradiționale, evidențiate în preparate de fine dining, ingrediente și produse locale. Atât infuziile de plante aromatice cultivate și uscate local, cât și gustările de casă servite în cadrul restaurantului și al barului sunt de inspirație regională.

“La MATCA Transylvanian Sanctuary, ne mândrim cu angajamentul nostru de a oferi o experiență de neuitat pentru fiecare oaspete. Acest proiect de suflet, născut din dorința de a scoate în evidență frumusețea unică a României, va continua să se dezvolte și să prospere. Ne propunem să extindem complexul nostru hotelier, adăugând mai multe spații de cazare și să îmbogățim zonade SPA cu o varietate de terapii, pentru a răspunde nevoilor și dorințelor oaspeților noștri, fie ei locali sau internaționali. MATCA Transylvanian Sanctuary este mai mult decât un loc de cazare – este un sanctuar în continuă evoluție, o invitație de a explora și a te reconecta în poate cea mai frumoasă zonă a României”, a declarat Bogdan Caluianu, proprietar.

Proprietarii au lucrat predominant cu furnizori și branduri locale, care au contribuit la crearea unui spațiu elegant, exclusivist și echilibrat, care să ofere relaxare și o stare de bine. Conceptul arhitectural și de design îi aparține arhitectului Gabriel Georgescu, care împreună cu echipa sa din București, a creat spații armonioase, în care elemente și culori naturale de lemn, piese ceramice și piatră sunt completate de detalii tradiționale transilvănene, în culori îndrăznețe.

Matca Transylvanian Sanctuary – un spațiu care curatoriază piese artizanale și artistice românești

Clădirea a fost construită de la zero, reproducând arhitectura exterioară a casei 21 Ocolul Măgura, din cadrul Muzeului ASTRA Sibiu. Astfel, s-au folosit uși și elemente de feronerie reciclate de la proiecte ce datează de peste 100 de ani. Gardul de inspirație maramureșeană a fost creat de meșteri locali, iar poarta sculptată manual, în Făgăraș.

Matca Transylvanian Sanctuary este un promotor al culturii locale, un curator de artizanat și artă românească. Printre artiștii cu care brandul a colaborat pentru amenajare, se numără Angela Atelier, din Sibiu, care a realizat și brodat perdelele, Iulia Lavu, creator de noduri, responsabilă pentru covoare și accesorii, Anca Fetcu Lupu, designerul de corpuri de iluminat, Alina Căpățînă, care a realizat tablouri din flori culese de pe domeniul MATCA și uscate timp de doi ani. Vesela folosită în restaurant provine de la Victoria Finală, brand românesc apreciat de iubitorii de gastronomie din România.

Oaspeții se pot bucura de natură – drumeții, mountain bike, activități apicole și băi de fân

MATCA Transylvanian Sanctuary este poziționat în mijlocul unui ecosistem unic, ce beneficiază de o faună extrem de bogată, care include urși bruni, lincși, lupi și o gamă largă de specii de păsări, inclusiv vulturii aurii și bufnițele. Pentru a proteja și a face ca această biodiversitate să prospere, există o echipă dedicată, care contribuie activ la monitorizarea și protejarea florei și faunei locale. Profesioniști cu pregătire în botanică și zoologie cercetează și evaluează constant zona, pentru a înțelege felul în care fiecare element al ecosistemului este impactat de interacțiunea cu oamenii și a-i crea contextul potrivit, pentru coabitare.

Pentru a explora acest mediu, oaspeții MATCA Transylvanian Sanctuary beneficiază de ghizi și pădurari locali, care îi pot ajuta să exploreze domeniul în condiții de siguranță, tât pentru ei, cât și pentru natura neîmblânzită. Printre activitățile pe care complexul hotelier le are puse la punct se numără drumețiile, traseele de mountain bike sau activitățile apicole, realizate alături de apicultori cu experiență. Cei care vor să se relaxeze și mai mult, pot opta pentru terapii SPA în natură, cum ar fi… băile de fân.

Contact

Web: https://matcahotel.com/ro/home-romana/

Instagram: https://www.instagram.com/matca.hotel/

Facebook: https://www.facebook.com/matca.hotel

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/matca-hotel/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.