Noul Tramari Rose. San Marzano duce arta la un nou nivel prin etichetele TRAMSIFGURATION – “Monsters” of Beauty by Gianpaolo Sgura

Surprinzătoare, intrigante chiar, dar foarte-foarte cool aceste etichete care apar pe sticlele Tramari Rose din Primitivo produs de San Marzano – cramă din sudul Pugliei, recunoscută pentru Primitivo pe care îl produce (atât roșu, cât și rose), precum și pentru aplecarea ei către artă; te fac să te întrebi ce a vrut să spună artistul; cred că se vede clar că sunt rezultatul unui act artistic. Unul foarte creativ care îmbină jocuri de feţe diferite şi expresii diferite, plecând de la un joc de cuvinte – TRAMSFISGURATION –  “TRANSFIGURING”:  “trans” și “figuring” – “giving shape” care s-ar traduce prin a modifica feţe, manifestări, expresii. Este un nou capitol TramArt, proiect San Marzano, care celebrează “Uniunea spontană dintre Artă și Vin” prin etichete creative semnate de artiști. Giampaolo Sgura, un renumit fotograf de fashion, de top modele, dar si de alte celebrități, a fost provocat în cazul de față să “nareze ideea de Frumusețe”, iată ce frumos scrie site-ul italienilor.

Tramari Rose di Primitivo Salento IGP 2023. Până  să vă explic, însă, exact ce l-a inspirat pe fotograf, haideți să vă fac poftă cu acest Tramari. Rose din Primitivo, așadar, elegant, “sofisticat, dar totuşi casual”, îl descrie producătorul, “născut din soarele verilor din Salento”. Proaspăt, echilibrat, cred că va fi si el o vedetă a acestui sezon (asemenea celor fotografiate de artist, vedeți mai jos) vine cu un buchet frumos de zmeură și cireșe coapte, arome ce continuă și în gust, aciditate echilibrată și postgust fin. Notele de vegetație mediteraneeană (la nas), aromele fructate şi uşor saline (la gust) trimit cu gândul la frumoasa și însorita coastă din Salento.

Un rose ideal pentru pește și fructe de mare, pește la cuptor, chiar și supe de pește, precum și pentru aperitive de vară –  platouri de brânzeturi proaspete, de exemplu. Este versatil, prietenos, îl văd foarte potrivit, bine răcit la un brunch de vară, petreceri la piscină, party-uri de seară, mese în familie și chiar pentru cine în doi. 12,5% vol. alc.

Revenind la colecția de etichete pentru acest vin, cum spuneam, pornind de la jocul de cuvinte de mai sus “curios” și “întâmplător” (mai scrie site-ul San Marzano), artistul a transpus pe ele chipuri și expresii diferite, texturi și culori combinate prin arta magică a colajului.  De unde vin fețele? Sunt chiar părți din fotografii iconice ale unor modele și alte celebrități, decupate, modificate și asamblate împreună, dând astfel naştere acestor  “MONSTERS” of Beauty fantastici – chipuri altfel, diferite faţă de ceea ce înseamnă normale sau uzuale. Nereconoscibile, TRANSFIGURED sau, mai bine spus, TRAMSFISGURED.

Printre celebritățile fotografiate de Gianpaolo Sgura sunt: Ariana Grande, Julianne Moore, Gisele Bunchen, Naomi Campbell, Ryan Gosling, Katy Perry, Orlando Bloom, Timothee Chalamet, Reese Witherspoon, Eva Longoria, Taylor Swift, Salma Hayek Antonio Banderas, Christoph Waltz, Cameron Diaz, Jessica Chastain, Katie Holmes, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Halle Berry, Uma Thurman, Zoe Saldana, Selena Gomez, Cristiano Ronaldo, Irina Shayk, Gigi Hadid, Adrien Brody, Roger Federer.

Vinurile San Marzano sunt distribuite în România de Parmafood Group Distribution. În fotografie mai jos, alături de Carmen Savu, manager Horeca al companiei. Nu puteam rata nici noi o poză cu acest rose încântator.

Leave a Reply

Your email address will not be published.