Verticală în premieră la Grapes – Carastelec Vinca Benedict – Pinot Noir din 6 ani diferiți
O verticală în premieră va avea loc la Grapes The Wine Bar miercuri, 6 octombrie – susținută de Carastelec Sparkling Winery, de data aceasta, pentru una dintre etichetele gamei Benedict, și anume un Pinot Noir din nu mai puțin de 6 ani diferiți, maturat în butoaie de stejar de 225, respectiv de 500 de litri.
O degustare foarte interesantă, după părerea mea pentru că știm cu toții cât de pretențios acest Pinot Noir ca soi și cu atât mai mult interesant de văzut cum a evoluat el, cel mai vechi fiind un 2013, cel mai proaspăt un 2019.
Iată și vedetele serii, care se vor succeda pe rând:
Welcome drink:
⚜️CARASSIA – Brut Rose Pinot Noir
⚜ VINCA BENEDICT – Pinot Noir 2013 / 2014 / 2015 / 2017 / 2018 / 2019.
Ca o curiozitate, simbolul acestei game Vinca este floarea stilizată a saschiului, în latină Vinca Minor, care provine de la vincere – a învinge. “Vinca învinge iarna, cu frunzele ei vivace, și dă culoare primăverii, simbolizând învierea naturii, a viei. Vinca este simbolul unui nou început.
Benedict este un vin creat în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, care în anul 1754, a dăruit bisericii din Carastelec dreptul de a ține hramul. Este, așa cum spuneam mai sus, un Pinot Noir, maturat în butoaie de stejar de 225, respectiv de 500 de litri.
Vinurile vor fi asociate cu preparate gătite de Ioana Popa Bucur
Parteneri oficiali ai evenimentului:
🏅Acqua Panna
🏅San Pellegrino
☎ Rezervari: 0770463287
📧 hello@grapes.ro
Număr limitat de locuri: 15
Costul evenimentului: 170 lei / persoană
Accesul la acest eveniment se face conform reglementărilor în vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.