Excursie cu degustare de șase vinuri, gulaș de mistreț și alte surprize la Cramele Bolgiu
Pe 6 noiembrie, o nouă excursie organizată de Elf Turs & Travel la Cramele Bolgiu, ne aduce o degustare de 6 vinuri – printre cele mai bune ale acestei crame din Urlați (unele mai aparte, veți vedea mai jos de ce, iar unele din ele, în premieră ), prânz cu un gulaș de mistreț cap de afiș, precum și… o sticlă de vin cadou. Vor mai fi și alte surprize și, știind istoricul acestor excursii, nu pot decât să vă spun că și aceasta se anunță una captivantă.
“Poftiți de pășiți în Cramele Bolgiu pentru degustări de vin sau pentru povești despre soiuri şi podgorii, taninuri şi fructe, culori şi texturi, coline şi soare, vânt şi pământ, dragoste şi ştiinţă, patimă şi hazard, gust şi amintire, om şi istorie”, iată la ce ne invită gazdele noastre, cu tradiție în arta vinificării de pe vremea Brâncovenilor.

Programul evenimentului 

Ne întâlnim în față la Manufaktura Coffee (zona Piata Victoriei) la ora 09:30, urmând să începem vizita Muzeului Theodor Aman la ora 10:00 – prima casă-atelier de artist din București, una dintre puținele proprietăți a cărei arhitectură a fost pastrată intactă.
Aici vom admira operele celebre ale pictorului și vom afla detalii despre viața și opera acestuia.
Muzeul Theodor Aman a fost deschis în anul 1908 și este unul dintre cele mai vechi muzee memoriale din România care păstrează atmosfera vieții private din perioada Belle Epoque alături de cea mai mare parte a lucrărilor pictorului.

Vizita cu degustare și prânz la Casa Bolgiu

Dupa vizitarea muzeului, vom pleca spre Urlați și vom poposi la Casa Bolgiu, unde vom fi întâmpinați de unul din proprietarii cramei, Costin Bolgiu, care ne va face turul cramei și ne va povesti istoria familiei.
Crama este o tradiție de familie neîntreruptă din anul 1934, aflându-se acum la cea de-a 4-a generație.
La degustare vom avea 6 vinuri, unele dintre ele în premieră, urmate de prânz. Ne vom delecta cu gulaș de mistreț, care va merge de minune cu vinul roșu Iakov 2020.
Vinurile degustate vor fi: Pelin, Feteasca Regală Heritage 2020, Chardonnay Orange, ediție limitată 2018, baricat, în premieră, Quantum Rose 2020, Feteasca Neagră si noul Iakov 2020, vin care a fost pus la păstrare în una din mănăstirile de pe Muntele Athos.
Cu toții vom primi cadou o sticlă de vin roșu din gama Quantum (cupaj roșu).
Crama mai vinifică și un Golden Wine cu aur coloidal de 23 de karate despre care așteptăm să aflam la fața locului mai multe chiar de la proprietarul său.

Despre Cramele Bolgiu

Cum spuneam  mai sus, aflându-se la cea de-a patra generație, familia Bolgiu duce mai departe o tradiție moștenită de pe vremea Brâncovenilor, dar are grijă să și inoveze permanent în acord cu timpurile moderne de azi.

“Dacă întrebi un viticultor ce vârstă are via lui şi îţi răspunde că are 30 de ani, nu e nimic deosebit. Dar dacă peste încă nişte ani îţi răspunde că aceeaşi vie are tot 30 de ani, atunci se iese din limitele realului şi se intră în cel al basmelor cu elixirul tinereţii fără bătraneţe.

Recent (articol publicat în 2011, Vinosofia nr.1 – n.r.), am întâlnit un astfel de caz şi la noi, la Urlaţi, într-o bucată din fostele vii brâncoveneşti, aflată azi în administrarea Cramelor Bolgiu. Proprietatea aparţine unei singure familii şi a fost constituită în urma retrocedărilor efectuate după 1990” , se arată pe site-ul Cramei Bolgiu.

Familia Bolgiu mai are în Urlați și o brutarie-cofetarie, la care vom putea merge să luăm bunătăți – pâine de casă de mai mutle feluri, țărănească, cu secară, cu semințe, cu susan, cu cartof, plăcinte, prăjituri proaspete tradiționale, dar și moderne, cozonaci artizanali cu vin, covrigi, sărățele și multe altele.

 

Plecarea spre București va fi in jurul orei 16:30, urmând a ajunge cel târziu la ora 18:30.
Mai multe detalii despre condițiile de participare găsiți în link-ul evenimentului aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.