Domaine Dumetrier s-a prezentat oficial – un concept complex cu cramă, hotel, restaurant, spa și fermă

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de vinuri, vine cu un concept nou și cu un model de business diferit.

Joi seară, în data de 16 decembrie, am asistat la lansarea Domaine Dumetirer, petrecută în cerc restrâns, exclusivist,  cu personalități din industria vinului, mass media și blogosfera de vin, la Athenee Palace Hilton.

Domaine DUMETRIER s-a prezentat cu o abordare diferită – un concept integrat care să îi permită să se diferențieze – așa cum arăt și în titlu – cramă, partea de turism oenologic dezvoltată cu un hotel, un restaurant, spa și fermă proprie, acestea urmând a fi inaugurate treptat pe parcursul următorilor ani.

Prima parte a complexului ale carui baze au fost puse acum mai bine de un deceniu este gata – și anume unitatea de productie a vinurilor Domaine DUMETRIER. În portofoliu sunt 9 etichete acum.

Composition Rose, un Syrah care isi dezvaluie profilul aromatic si eleganta treptat, corp echilibrat, mineralitate bine integrata, cu un zvac ascuns la prima vedere, dar pe care trebuie sa il prinzi si cu valente gastronomice a fost in prim-planul degustarii.

Povestea Domaine DUMETRIER a fost prezentată în cadrul evenimentului de Adrian DUMETRIER, fondatorul proiectului,  antreprenor cu experiență alături de producătorii de vin din Europa Centrala și de Est din anul 1993, prin compania Sodinal, ce oferă o gamă completă de produse, servicii și echipamente de calitate pentru industria vinului.

Sodinal este un business prezent în România, Bulgaria, Moldova și Macedonia, țări în care are un rol principal în implementarea oenologiei moderne și în promovarea ultimelor inovații din domeniu, compania fiind unul din furnizorii principali ai cramelor din aceste țări.

„Probabil ca aceasta apropiere de producătorii de vin m-a determinat să adaug Domaine DUMETRIER pe harta cramelor din România”, spune Adrian Dumetrier.

Situat în Dobrogea, pe malul Dunării, între comunele Cochirleni și Rasova, complexul cuprinde via, crama, precum și un hotel, un spa, un restaurant și o fermă care va fi folosită drept furnizor al restaurantului, fondatorul având ca ținta un business integrat în domeniul turismului viticol. În cadrul hotelului, va exista un bar și o sală de conferințe, iar spa-ul va cuprinde două saune, două sali de masaj, o baie turcească, o piscină interioară și una exterioară.

„Ne dorim să creăm un univers armonios şi durabil în jurul acestui proiect, în care să oferim oaspeților noștri o experiență unică, ce reunește vinul, gastronomia, natura, arhitectura, oamenii, arta și cultura. Am acordat o atenție deosebită arhitecturii, astfel încât crama și restul complexului care se întind pe două ha să se integreze în mod natural în acest peisaj”, mai adaugă acesta.

Echipa Domaine Dumetrier
Echipa Domaine Dumetrier

Antreprenorul a inițiat acest proiect în urma cu mai bine de un deceniu, iar în 2011 a fost plantată via Domaine DUMETRIER ce acoperă doua dealuri și care se intinde pe o suprafață de 73 ha. Plantarea viței-de-vie a avut drept filozofie generală protejarea la maximum a caracteristicilor terroir-ului ales.

„În acest mediu ecologic echilibrat, am integrat o serie de soiuri mai puțin plantate în România, precum Malbec, Mourvèdre, Semillon, având curajul să plantăm chiar și Negru de Drăgășani.” Acestora li se adaugă și soiuri clasice precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon si Syrah.

Fiecare vin Domaine DUMETRIER exprimă puritatea soiului, naturalețea fructului, expresia terroir-ului și trece printr-o selecție internă riguroasă. Tocmai de aceea, pentru ca vinul să ajungă în condiții optime propice la clienții cramei, vânzarea se va realiza direct la cramă, online sau telefonic.

„Punem mare accent pe condițiile de păstrare a vinului și de aceea livrarea se va face direct la client și doar cu mijloace de transport proprii, cu temperatură controlată. Cu cât te diferențiezi mai mult, cu atât ai șansa să creezi mai multă plusvaloare”.

Pâna acum, în acest proiect, fondatorul a investit 11,2 milioane de euro, dintr-un total estimat la 16,5 milioane de euro. Banii au mers astfel către vie și cramă – 5,7 milioane de euro – și către hotel, restaurant și spa – 5,5 milioane de euro.

Construcția cramei va fi finalizată la sfârșitul anului 2022, iar hotelul, restaurantul și spa-ul iși vor deschide porțile pentru oaspeți la sfârșitul anului 2023. Aurelia Badiur este oenologul cramei.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.