În oraș de Valentine’s Day – idei de ieșit, cine, degustări

Încă un pretext de ieșit și sărbătorit, Valentine’s Day se apropie, iar eu am adunat aici câteva idei de ieșit care mi se par drăguțe și pe care le pot recomanda, știind atmosfera, bucătăria și vinurile.

În cazul în care rămâneți acasă, vă recomand  și câteva băuturi ideale pentru această ocazie – am scris un articol  pe blogul Dagmar aici.

Așadar, dacă vă doriți un loc prietenos și confortabil în care să vă simțiți bine și să alegeți ce mâncare și băutură vreți, A 46 Venue promite “Fabulous Valentine’s Day” într-o atmosferă cozy. Welcome drinkul este din partea casei – un spumant, iar seara continuă după poftele voastre.

Winebar-ul Winestone de la Novotel propune Food & Wine Pairing cu muzică live și atmosferă romantică – 240 lei/persoană. Meniul include 4 preparate și patru vinuri, le aveți mai jos în afiș,  sună chiar bine. Dacă vreți să continuați seara romantică la hotel, aveți o reducere de 10% la cazare pentru 14 februarie, în funcție de disponibilitate.

Avalon, restaurantul hotelului Sheraton, propune o seară cu Live Sax și un meniu apetisant creat de chef Ashlie Dias din care vă las câteva exemple: startere precum terină cu foie gras, momițe de vițel și caise macerate, somon cu reduție de wassabi, creveți tempura pe pat de pomelo; limbă de mare cu sos de fistic, dovlecei și cartof mov; vrăbioară de  Black Angus cu wonton de vită înăbușit, verdeață sotată și sos din reducție de vită; “Marjolaine” cu alune de pădure și ciocolată. Cele două feluri principale au și câte o variantă. Cina include o sticlă de vin și una de apă. 490 lei/cuplu. Mai multe detalii şi meniul complet aici.

Dacă sunteți dispuși să alocați un buget mai mare, L’Atelier de la hotelul Epoque are 7 preparate gourmet printre care: “fluturi în stomac” (așa se numește starterul) cu sfeclă confiată în ulei afumat, hrișcă, gem de andive, dressing de cireșe, apoi păstrăv cu măcriș și alune de pădure; pește de captură, cremă de usturoi negru, slănină de Mangalița și caviar de nisetru;  miel barbeque cu petale de trandafir; amandină cu înghețată de iaurt și mentă, un pahar de şampanie. 480 lei/pers. Meniul întreg și detalii aici. Suplimentar, puteți opta și pentru vinuri asortate.

Si la Ploiești se întâmpla ceva frumos în livingul primitor @VinLaOana: o degustare gastronomică ghidată de invitatul  onoare, nimeni altul decât Sergiu Nedelea. Vor fi 6 vinuri de la Gramofon cu prosecco în deschidere şi preparate dichisite – de la aperitive, la pastramă de curcan cu piure cu trufe, coastă de porc gătită lent, cu cartof gratinat și mix de salată, pulpă de rață confiată cu varză roșie și magiun de prune plus prăjitura ,, Vin la Oana”. La plecare, vă veți putea cumpara vinurile preferate pentru acasă. Mai multe detalii in acest link.

Leave a Reply

Your email address will not be published.