Ypa Self Discovery.Cum mi-am creat parfumul pereche

Am fost întrebată, într-un interviu recent, printre altele, despre locul meu preferat de ieșit, vinul preferat și un fel gourmet care mi-ar descrie cel mai bine gusturile. Nu mi-a fost greu să răspund pentru că am câteva lucruri bine fixate, la care mă întorc indiferent de alte (și multe!) ispite. La fel ca în relațiile cu oamenii, sunt destul de stabilă, iubesc calitativ mult și cantitativ puțin.

Fac o paranteză pentru că, scriind postul ăsta, mi-am adus aminte de o întrebare la care n-am știut să răspund. “Crezi în suflete pereche?”  “…numai că nu prea știu ce ar trebui să însemne suflet pereche… .”  Dar cred în chimie. Știu senzația aia de îndrăgostire, cu fluturi, zâmbete nătânge de unul singur și capu’-n nori. Știu și pasiunea nebună care arde intens și cam rapid (se stinge ori se transformă – știți voi la ce mă refer). Mai știu și iubirea construită, frumoasă, care ține și poate poate dura. Mai cred însă și în ispite că ele apar (don’t judge, just think). Dar ce m-a apucat că pot scrie așa un roman și subiectul e altul… Ei, e o legătură: dacă mă întrebi de parfumuri preferate, le spun fără să ezit căci am relații speciale cu ele de peste 15 ani – se poate să se fi transformat deja în iubiri :). Șiiiii la capitolul parfumuri a apărut ispita atunci când Raluca m-a invitat în atelierul ei Aroma Kitchen să-mi facă parfumul MEU.

your_personal_aroma

După chipul și asemănarea mea, în funcție de mirosurile preferate și senzațiile pe care mi le dau, așa că m-am lăsat învăluită de parfumuri, esențe, uleiuri – o nebunie senzorială, ce să mai vorbim! Știam deja de ea că este (fiți atente aici!) singurul parfumier român certificat new luxury code în UK, cu specializări în parfumerie organică la Grasse și Milano, creator de arome, cu 15 ani în consultanță de brand multisenzorial – arome, gusturi, sunete, texturi.  Cum să refuzi o asemenea invitație și cum a fost experiența de “orchestrare” a parfumui meu?

raluca_vasileAm primit zeci de sticluțe, cu anumite tipologii de mirosuri (Raluca, scuze dacă nu știu să le zic științific aici) să aleg din ele. Ea a luat din cele preferate combinându-le cu esențe din cele care se regăsesc în parfumurile mele (bine, bine – sunt Poison Dior și Angel – Therry Mugler).  Mă lua deja o amețeală plăcută însă, iar din când în când, trebuia să miros cafea sau să ies afară ca să îmi clătesc nările. Interesant a fost că odată cu mirosurile respective veneau și senzații și stări și amintiri – exact ca la madeleinele lui Proust. 

Raluca a creionat pe hârtie piramida parfumurilor și în sticluță apoi, cu picurătorul, parfumul meu – PERECHE. Base notes de ambră și santal, modifier notes de scorțișoară și cocos, heart notes de vanilie și yalng ylang, top notes de chapacca, bergamotă, piper ș.a. Chimie și artă și știință la un loc – a ieșit exact ce căutam. 

piramida_esente_raluca_vasile_aromakitchen

“Într-un parfum echilibrat sunt minimum 6 acorduri şi circa 30 de esenţe. Măestria parfumierului este de a găsi dozajul optim pentru echilibrarea acordurilor şi a alege acele esenţe care au o chimie bună şi creează acorduri ȋncântătoare”, mi-a explicat ea. 

Preţurile colecţiilor Your Personal Aroma sunt permisive, ȋntre 100 – 600 lei, ȋn gramaje de 10-20- 30-50-100ml, existând și o variantă unicat Your Personal Aroma, creată pe comandă și personalizată ȋn funcţie de opţiunile clientului, ce ajunge la 1500 lei. Recent a fost  lansat și colecția-capsulă YPA EsSenciales: Fleurs de Roumanie – 5 parfumuri naturale – esență din iubire pentru natură, cu note de vârf de magnolie, narcise, lăcrămioare, tei sau caprifoi.

Asta nu e tot însă. Raluca este și o pasionată de food, cu multe proiecte la activ, iar Aroma Kitchen, pe lângă partea de parfumerie – Salonul Parfumurilor – mai are și Salonul Gusturilor și  Salonul Seratelor de Socializare.  Așa că frumoasa vilă cu iz interbelic, care găzduiește Casa cu Arome se transformă din când în când într-un loc cu adevărat hedonic, olfactiv -gourmet.

Dacă vreți și voi parfumul vostru preferat sau alte minunății din atelierul Ralucăi, o găsiți aici pe www.yourpersonalaroma.com sau email: discover@yourpersonalaroma.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.