Un 2019 plin profesional și anul în care am devenit cu adevărat freelancer

Probabil că nu îmi amintesc chiar toate lucrurile și realizările din  2019, nici nu o să le spun în ordine, dar au fost câteva care mi-au adus enorme satisfacții profesionale – le spun aici să rămână, să îmi aduc aminte că a fost un an plin, greuț, dar frumos – pentru că, știm cu toții, satisfacția pe care ți-o dă un lucru binefăcut e motivația care te poartă către altele și mai bune.

Primul lucru și unul dintre cele mai importante a fost oficializarea blogului, după mulți ani, ca să zic, așa odată cu mutarea lui pe wordpress și atât cât îmi perminte timpul, furnizarea de content, zic eu, bun pentru domeniile food & wine, cu noutățile care se mai întâmplă în aceste domenii, dar și ceva lifestyle și povești de-ale mele de viață care, văd, că sunt destul de citite. O rubrică la care țin este Trending News of the Week – unde povestesc mereu despre evenimentele săptămânii în curs – de la deschideri de restaurante, lansări de meniuri, concepte de campanii, party-uri, evenimente, social media ș.a.

Coordonarea volumului bilingv român- englez Food Lovers Guide into Romanian Treasures, editat de Vinul.Ro, a fost un proiect  la care am lucrat vreo 6 luni, dacă nu mai bine – muncă de documentare și prefațare a unor rețete regionale românești și ale etniilor care ne-au influențat gastronomia și pentru care le mulțumesc autoarelor din food blogging care au colaborat absolut voluntar. Mai multe despre carte am scris aici.

Coorodnarea campaniei Luna Gastronomiei în Restaurante, realizată împreună cu GastroArt – Cosmin Dragomir – și Primăria sectorului 5 – care a durat o lună (dar pentru care am lucrat iarăși câteva luni bune) a fost o altă acțiune importantă. Ea a presupus gândirea și implementarea de meniuri speciale dedicate Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinurilor din România în restaurante, promovare,  coordonarea site-ului special dedicat proiectului. Am scris în link mai multe.

Un eveniment pe care l-am organziat și supervizat cap-coadă de la ce înseamnă logistică, tematici,  calendar, invitați a fost Vinuri și Gastronomie din Dobrogea, organizat în Constanța, în vară, datorită căruia am avut ocazia să cunosc o serie de personalități, oameni din horeca și din rândul micilor producători, reprezentanți ai cramelor și influențele din gastronomia locală și să promovăm lucurile bune din zonă, să se facă auzite pe plan național.  Evenimentul a fost un proiect gândit și făcut pentru Vinul.Ro. Despre el, aici.

Am avut ocazia să semnez pentru prima dată un articol-analiză mai mare în amplul ghid Welcome to Bucharest and Romania, adresat cu precădere turiștilor și expaților (se găsește, îndeosebi, în marile hoteluri, corporații, agentii de turism, aeroport) și în care am descris în câteva pagini tot ceea ce înseamnă pulsul going-out-ului bucureștean, împărțit pe zone de entertainment, dar și pe arii delimitate geografic în București.

Au fost zși eci, sute, poate de articole semnate în diferite publicații și pe blogurile partenerilor/clienților din zona Horeca, pentru care fac comunicare, la fel concepte de branding pentru evenimente, activități, campanii de promovare pe care mi-am pus semnătura. Și alte zeci de evenimente și călătorii, unde am mers ca invitat, iar una dintre cele mai frumoase experiențe a fost călătoria cu Transylvania Train, trenul care merge o dată pe an și care mi-a prilejuit și cunoașterea unor locuri mai puțin știute din țară.

Dar, cel mai important în 2019 a fost desprinderea de tot ce însemna viața de angajat și angrenarea în freelancing-ul ăsta care putea să sperie în primă instanță, dar pentru mine s-a dovedit extraordinar de motivant și îmi dă dă acea senzație că fac ceva într-adevăr ACUM pentru mine. Legat de asta, una dintre cele mai frumoase este colaborarea cu Predoiu PR Agency – care are în portofoliu clienți din domeniile horeca, travel și beauty.  Eu am preluat acea parte pe care o cunosc și știu că o pot coordona și tare sunt mândră că am reușit să implementăm împreună campanii și evenimente frumoase pentru acești clienți, iar de beauty se ocupă Ioana – ea fiind de altfel în trecut și redactor șef al unei reviste mari de beauty.

În foarte mare, cam asta este ce am făcut pe plan profesional, la care s-ar mai adăuga, dacă îmi permiteți, un curs de instructor de sport, pentru că sportul e, în continuare, foarte important în viața mea, convenții și workshop-uri de sport pentru traineri la care am participat în țară și afară. Poate o să am timp să mă perfecționez ca trainer pentru că îmi place al naibii de mult.

Bine, au fost și izbiri cu capul de pragul de sus, insomnii și nervi, dar nu mai contează acum. Mare adevăr grăiește vorba asta din popor, un șut în c..   e un pas mai departe, dar dacă ai tăria să o iei de la capăt și să fie mai bine, întorci și celălalt fesier.

Sper ca anul acesta să fie și mai fructuos și să auzim numai de bine!

Adriana 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.