Power salad cu ton, ciuperci, rucolla și grepfruit

Cum după sărbători,  îmi trebuia ceva fresh, dar și gustos și energizant pentru că mă așteaptă antrenamente grele, am zis să repet salata asta pe care am facut-o mai demult. Are și proteine din ton și ciupercuțe și prospețime din rucolla și grepfruit. I-am  pus, pentru un plus de gust, fâșii de ardei gras cu inele de ceapă roșie – ambele călite ușor, iar pentru un pic de „crocănțeală”, amestec de texturi – nuci și migdale.

Salata mea nu a avut neapărat cantități fixe, puneți și voi cum din fiecare cât place. Eu am folosit, pentru două porții generoase, urmatoarele:

Ingrediente 

  • 200 g  ton
  • 10 ciupercuțe trase la tigaie
  • o ceapă roșie tăiată rondele și călită
  • un ardei gras feliat, trase la tigai
  • sare, piper
  • o jumătate de grepfruit feliat

 

49545908_2435649803129031_8641739731610107904_n

Preparare

Călim mai întâi, legumele, ciupercuțele separat. Le punem peste bucățelele de ton, amestecăm cu rucola, punem sare și piper după gust. Pentru prospețime, folosim o jumătate de grepfruit și cam o linguriță de suc  de grepfruit – din ăla roz că nu e așa amar. Dacă vreți să îi aduceți un pic de dulceață suavă și vă plac amestecurile cu tentă orientală, îi mai puteți pune câteva stafide și curmale.

Pare un mix nebun de ingrediente, dar e sănătos și gustos, mie mi-a plăcut la nebunie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.