Trending food news of the week (4-10 februarie 2018)

Din punct de vedere gastronomic, ceremonia de deschidere a competiției S.Pellegrino Young Chefs 2020, desfășurată în București, la restaurantul Il Locale, a fost principalul eveniment al săptămânii trecute și prilej de socializare în cerc larg.  Participarea în competiție le dă tinerilor ocazia să câștige vizibilitate globală și prestigiu profesional, demonstrându-și talentul culinar. Evenimentul, care a reunit chefi, proprietari de restaurante, consultanți și bloggeri de specialitate, a avut și o demonstrație de platinguri  ale tinerilor chefi premiați la competițiile precedente: Alessandro Rapisarda, Rodrigo Sandor și Mojmir Marko Siftar.

S.Pellegrino 1.jpgO noutate anunțată a fost faptul că pentru prima oară în istoria competiției, pe lângă titul S.Pellegrino Young Chef, se vor acorda încă 3 premii: Fine Dining Lovers Food for ThoughtsS.Pellegrino for Social Responsibility si Acqua Panna for Connection in Gastronomy. Despre competiția în sine, obiective și premii am scris mai multe aici . adriana_popescu_s_pellegrino_young_chefsÎn aceeași seară, Bistro Ateneu își prezenta meniul, semnătură a altui tânăr chef, român de data asta, Alexandru Dumitru. Nu am ajuns aici, din păcate, zic, pentru că sună bine – în tendințele noului val de bucătărie românească, modernă, fină. O să dau aici câteva exemple, Cezar a spus că a fost și foarte bun tot ce a gustat, probabil ca va scrie el ceva în Vinul.ro.

45418579_2023613584349053_2641371467899469824_oCococi pe plită / pastă de jumări / ceapă de apă. Chiftea de crap salbatic/supă de pește a la grec. Piept de porc gătit lent/kale crocant/gulie. Coastă de vită/varză călită/demiglace, Fagure de miere /înghețată de chefir.51775710_364204800844850_145097983967363072_n

Iar Hard Rock Cafe, așa cum ne-a obișnuit, și-a reîmprospătat meniul cu o altă pagină „sezoniera” – să îi zicem – American Classics with a twist – cuprinde, practic, preparate din meniul clasic, dar ușor reinterpretate, cu ingrediente din alte bucătării, asortate cu o serie de cocktailuri.  Vedeți meniul complet aici.  Mi-au plăcut fajitas cu vită, smântână și salsa de mango și ananas, dar și chifteaua picantă din noii burgeri Buffalo Syle Sliders. Data viitoare vreau să încerc pastele cu frigărui de creveți și sriracha – arată foarte bine.

Rezerva_un_loc_hard_rock_cafe_chipotle_steak_fajitasȘi cum mă știți, probabil, înnebunită după dulciuri,  nu pot încheia fără să vă dau un pont; în cazul în care nu ați gustat coblerul – mere, caramel și înghețată de vanilie, încercați-l – a devenit preferatul meu înaintea legendarei lor brownie.adriana_popescu_hard_rock_cafe

Leave a Reply

Your email address will not be published.