Trending food news of the week (11-17 februarie)

Cum săptămâna trecută a stat sub semnul Zilei îndrăgostiților ( 14 febr.), am primit numeroase invitații de ieșit în oraș, iar una dintre cele mai bune idei mi s-a părut pairingul cheese & wine de la CorksBrie MyValentWine: 5 vinuri aduse în România de WinePoint însoțite de 5 brânzeturi de la Mesange Fromagerie.

52494438_1875012002625109_7906669745485643776_n

Am început cu un spumant pe care îl voi reține – Sileni Estates Cellar Selection Sparkling Sauvignon Blanc (Noua Zeelandă) – un vin cu arome exotice, tropicale – de fructul pasiunii și mango, perlat, proaspăt, vioi.  Au urmat Nals Margreid Pinot Grigio (Italia) – citric și sprințar, frumos și el, și Ormonde Ondine Chenin Blanc (South Africa) – un vin mai elegant, aș zice, cu note de piersică, pară, și cu „cremozitatea”  specifică Chenin Blanc-ului – foarte plăcută. Roșiile au fost Montemajor Nativ ”Eremo San Quirico” Aglianico (Italia) și Heirloom Vineyards Barossa Valley Shiraz (Australia), din care nu am mai apucat să gust pentru că întârziasem la al 1000-lea concert Frestay din Hard Rock Cafe. O să mă întorc după acesta din urmă, de 91 puncte Parker, descris apetisant: „debut cu parfum de pământ, pădure și foc de tabără, lin de fructe negre și gata să-și dea drumul, bogat, aromat”

52638856_1875011392625170_4762688598879240192_n

Toate brânzeturile – 3 spaniole, una elvețiană și una franțuzească, au fost foarte-foarte bune.  Periodic, Corks face degustări cu Mesange Fromagerie și Wine Point, așa că urmăriți paginile lor de facebook să aflați din timp, pentru că eventul e fully booked mereu.

Brunch Hilton-100

Tot săptămâna trecută, Cafe Athenee de la Hilton a introdus, pentru prima dată în România, Bottomless Brunch, un altfel de brunch, unde poți comanda din meniul a la carte orice vrei, spre deosebire de cele clasice, de tip bufet. Meniul are multe feluri de ouă – Benedict cu trufe negre italiene, cu caviar, cu avocado, dar și burgeri cu vită Wagyu, bacon și chutney de piersică, platouri englezești pentru doi – cu bacon, cârnați, fasole, ouă, ciuperci, crochete din cartofi ș.a., pancakes cu sirop de arțar și fructe de pădure, banana bread cu mascarpone, migdale și miere și multe altele. Cocktailurile și prosecco sunt și ele disponibile nelimitat.

Brunch Hilton-55

Nu am apucat să merg duminica asta, dar îmi place mult ideea de eating out leneș în week- end, iar brunch-ul în spațiul chic, relaxant, de la Cafe Athenee, mi se pare recomandabil. Mai multe am scris aici, unde afli și cum să îți rezervi un loc. Revin „cu note de degustare” după ce voi merge.

52641274_2508328722527805_80610707875299328_n

Duminica seara m-a prins, în schimb, în La Ciurucuri, unde mi-a plăcut mult atmosfera –  locul e vesel, colorat, transmite un bun. Cum intri, nu ai cum să nu remarci ineditul decorului – scaune și mese colorate pe tavan într-o cameră, televizoare, magnetofoane și obiecte de uz casnic, un frigider, o mașină de spălat, la fel, atârnate pe tavan – în altă cameră, o bicic;letă pe un perete pe hol. Servirea e promptă și prietenoasă. Am comandat niște popcorn de creveți pentru început – mi s-a părut interesant cum sună, iar eu nu mă dau în lături să mănânc pane-uri, și somon în crustă de susan cu legume apoi și am împărțit cu Raluca o porție de mini papanași pufoși, foarte buni cu sos dulce de portocale cu smântână și fulgi de ciocolată.  Raluca și-a comandat o porție de paste, aduse la masă în roată de parmezan, în gheridon – arătau bine și spune că au fost gustoase. A fost o după-amiază relaxantă, pe chill (am prins și un live plăcut), din care nu ne mai dădeam plecate. Dar am văzut că cei de aici fac mereu party-uri, atmosfera se animă, așa că mi se pare un loc bun de petrecut în gașcă sau pentru o aniversare.

52422300_2508328892527788_6035514900216807424_n

Au un meniu destul de variat – de pub, a și din zona de comfort food – mai mult, aș zice  – cu șnițele, frigărui de pui cu dulceață de ardei iute,  multe feluri de sandwich-uri calde cu pui, porc și rață,  burgeri, coaste, câteva „românești” – nu lipsesc mititei, dar și paste, pește și fructe de mare, o listă decentă de vinuri și multe cocktails, spirtoase, specialități pe bază de cafea.

46524086_791151767902498_8966075325133881344_o

Am remarcat și denumirile haioase ale unor preparate din meniu precum „specialitatea tinerilor căsătoriți” – cartofi prăjiți cu parmezan și usturoi (care îmi aduce aminte de cartofii prăjiți cu de toate din studenție) sau „toți mâncam ficații – depinde ai cui” – pentru ficățeii cu bacon și piure de cartofi, „îngrășat în Ajun”, cu pâine-i tocmai bun – pentru sandwich-ul cu porc, castraveți murați și cartofi prăjiți etc.

1m

Leave a Reply

Your email address will not be published.