Trending news of the week (18-23 martie):Tempranillo Emilio Moro, tacos cu Mapu și rasfăț la 5 stars pool

Nu o să mai încep în ordinea evenimentelor la care am fost, de data asta, ci cu câteva lucruri încercate pentru prima dată și pe care vi le-aș recomanda și vouă. Printre ele a fost și degustarea de vinuri Tempranillo de la  Casa de vinuri spaniolă Bodega Emilio (Ribera del Duero), care a avut loc la magazinul Comptesse de Barry Primăverii (Mircea Eliade nr. 3).  Isabel Peces, reprezentanta cramei  ne-a prezentat pe rând Resalso 2016, Malleolus 2015, Emilio Moro 2015, Malabrigo 2014, Cepa 21 2014 (divizia mai tânără a cramei), Malleolus de Valderramiro 2011 și un D+D din partea portugheză a regiunii Duero (aceasta este împărțită între Spania și Portugalia) M-am extaziat la Malleoulus 2011, un vin gastronomic, foarte expresiv, baricat 18 luni. Nas expresiv gemos, arome de magiun, prune uscate, un pic de cacao, ciocolată neagră și condimente spicy.  Toate acestea se găsesc în magazinele Le Manoir. Prețuri: de la 55 la 645 lei – 2011-le, de care vă spuneam. Dar revin cu articol mai detaliat despre toate acestea.

Merită amintit bufetul, pe măsura vinurilor care, în mare, necesitau lucruri grele lângă ele: brânzeturi cu mucegai nobil, moi sau maturate, dar și semidure si dure, parmezanuri, mezeluri spaniole, roșii uscate confiate în ulei de măsline și niște paste de ardei copt și jumări senzaționale pregătite de chef-ul de la Bistro Ateneu, Alex Dumitru.

Rămânând la vin, în altă zi, am reușit să îmi fac un pairing surprinzător la Taqueria El Torito: tacos de porc cu un cupaj alb de Chile – Mapu Sauvignon Blanc & Chardonnay. Nu vă repeziți, tacosul avea, pe lângă bucățelele rumenite de porc, ananas, coriandru și pătrunjel. Cât nu sunt eu prietenă cu coriandrul, a fost mișto combinația asta – pe de o parte, pe de alta – vinul cu arome tropicale de  citrice, ananas, mango, pe lângă floralitatea spcifică de soc și salcâm, a picat foarte bine pe umplutura tacosului.  L-am băut pentru început înainte să vină mâncarea, iar după ce am luat o gură de tacos și apoi alta de vin, acesta și-a dezvăluit mult mai bine nu doar aromele, cât și mineralitatea. Am vrut să merg la Taqueria pentru că lunea este o ofertă specială: faci consumație la băutură de 35 de lei și primești orice cantitate de tacos din variantele Al Pastor, Chorizo, Pollo, Cochinita și Machaca (pui, chorizo, vită și două de porc, cu diferite ingrediente).

Tot săptămâna trecută am ajuns pentru prima dată într-o clătitărie bretonă, nu din Bretagne, ci chiar din București, singura de acest fel din România. Mare curaj pe capul antreprenorilor să facă așa loc nișat în buricul târgului, dar merită vizitat. Mi-au plăcut clătitele lor bretone, mai ales cea cu burger de vită ( eu am luat rare – așa mănânc) cu roșii și busuioc, dar și cea dulce cu ciocolată neagră, ananas caramelizat și înghețată artizanașă de cocos. Foarte bun și cidrul Kerne, și el artizanal, adus de la cea mai veche cidrărie din Bretania.  Dar să știți ca au aici o grămadă de crepes bretonnes cu umpluturi pentru toate gusturile.  Un review detaliat pe rezervaunloc, aici.

Spre finalul săptămânii, Victorina m-a invitat la un eveniment pentru bloggerii de lifestyle, la Premier Palace Spa, unde ne-am bucurat din plin de piscină, hidropiscină, saune și alte răsfățuri de la partenerii evenimentului Nu mai ajunsesem aici, am aflat că este primul medical spa de 5 stele cu tratamente și Spa & Thermarium – un fusion între Health Spa și Wellness Spa, pe 3 niveluri. 20 de cabinete de tratament, saună finlandeză, biosaună, baie cu aburi, cabina thalasso, frigidarium, dușuri emoționale cu efecte vizuale și sonore, piscina și hidropiscină, bar sunt câteva din serviciile oferite.

Cu această ocazie am testat produsele Furterer și mi-a plăcut, în special, crema hidratantă de zi Karite, care chiar dă strălucire și suplețe părului. Tot Furterer mai are printre altele și un șampon împotriva căderii părului Triphasic, printre cele mai bune din această categorie, se pare, și un șampon uscat Naturia, care te scoate din încurcătură când nu ai timp să își speli părul normal. Iar dintre nenumăratele produse Elancyl, am remarcat crema vergeturi cun ulei de șofrănaș și vitamina E. Iar doza de energie pentru săptămâna viitoare o am asigurată de la Sano Vita cu mixuri de semințe, quinoa, lapte de cocos și multe alte lucuri sănătoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published.