Matua Sauvignon Blanc (90 puncte Wine Spectator) – o primă descoperire de vară, pentru seafood si sushi

Vinul ăsta, ediție 2017, l-am descoperit la Sushi Room Dorobanți și ori că a picat foarte bine după pește, ori că era clad afară și el bine răcit, cert e că a fost una din descoperirile verii. Mi-a plăcut de la nas, cu aromele specifice de citrice, grepfruit, subtil soc și continuând în gust cu aceleași citrice, ceva soc, dar mai ales, am simțit foarte plăcut izul ăla de petrol/kerosen, de Lume Nouă.  Vine din Marlborough, Noua Zeelandă, 13% alcool – și lesne îi identifici proveniența dacă ești iubitor de Sauvignon Blanc.

Este un vin extraordinar de proaspăt, vioi, echilibrat atât în aciditate, cât și în corp, la fel în arome.  Expresiv, prin notele amintite mai sus și, mai ales, prin acea notă de petrol pe care eu i-am identificat-o.  Finish plăcut, subtil de citrice.

Merge, cum spuneam foarte bine lângă tartar, sashimi, cred că și lângă midii, îl văd bun și la un risotto cu sea food sau paella.

Am intrat apoi pe google să îl caut, să văd ce e cu el și am descoperit că are 90 de puncte Wine Spectator. În România îl găsiți  pe site-ul Le Manoir cu 70  de lei și în restaurantele și magazinele grupului Le Manoir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.