Horeca și lumea vinului în lupta în lupta împotriva COVID -19

Azi o să vă vorbesc despre câteva inițiative bune din lumea horeca, a gastronomiei și a vinului, în care “am crescut”și eu practic  peste 15 ani, acum printre cele mai afectate sectoare economice.  În condițiile în care restaurantele s-au închis, unele s-au reprofilat pe delivery, alți proprietari găsesc soluții atât pentru a se susține și a susține industria, dar și pentru a face fapte utile/caritabile pentru cele mai expuse categorii sociale în lupta împotriva coronavirusului. Haideți să sprijinim fiecare cum putem.

Kané – New Romanian Cuisine a lansat inițiativa de solidaritate #ACUM: restaurantul devine bucătărie comunitară care livrează mâncare, în principal, medicilor și asistentelor din spitale, dar și alto categorii vulnerabile și celor care, prin natura jobului, nu pot sta acasă. Proiectul e unul de anvergură și implică mai multi parteneri, companii și societatea civilă – un palier susține industria printr-un mecanism ce angrenează producători și furnizori locali ce pot livra ingrediente, bucătari de la alte restaurante suspendate temporar, iar al doilea susține medicii și personalul medical ce vor primi zilnic mâncare. Institututele Marius Nasta și Victor Babeș, Spitalul Floreasca și alte centre de sănătate din București care se ocupă activ de cazuri afectate sunt vizate. Pentru a mări impactul, Kane preia comenzi pe 3 paliere: Corporate delivery pentru prânz în timpul săptămânii (peste 20 porții), Meniuri pentru familii în weekend și Uber Eats cu intenția de a suplimenta numărul de meniuri donate. Pentru fiecare meniu comandat, #OMasaDeNepretuit merge gratuit către eroii din prima linie. Obiectivul campaniei este să reușească să implementeze proceduri de igienă maximale, să susțină financiar alți oameni din industrie și să facă o faptă bună, cu donarea a cel puțin 5.000 de mese calde în perioada apropiată. #ACUM are sprijinul Mastercard, Genesis Property (Novo Park și WestGate), BCR, Lateral, Secom, Autonom, Biodeck, Act for Tomorrow, Asociața Dăruiește Viața, Asociația Studenților la Construcții din București.

Red Angus a lansat campania “Împreună, împotriva COVID-19” prin care invită companiile să-și unească forțele, pentru a livra prânzul cadrelor medicale implicate în diagnosticarea și tratarea coronavirusului, în spitalele din Capitală. Restaurantul a început livrarea de prânzuri din 25 martie si va continua timp de o lună, până pe 24 aprilie. Le propune partenerilor să i se alăture în acest demers, prin achiziționarea unui număr fix de meniuri zilnice (17 lei), iar companiile care vor să sprijine aceasta campanie pentru ca un număr cât mai mare de medici să beneficieze de masa de prânz gratuit pot contacta reprezentanții Red Angus la tel. 0756.600.000 sau la e-mail contact@redangus.ro. Până pe 27 martie, Red Angus reușise să ajungă spitalele Matei Balș și Victor Babeș, cărora li s-a mai alăturat intre timp Spitalul Clinic Colentina. O primă centralizare în trei zile arăta așa:

– 900+ de meniuri de prânz deja duse cadrelor medicale
– 600 de meniuri oferite gratuit de Red Angus
– 2,000+ de meniuri achiziționate de comunitatea Red Angus

Și lanțul de pizzerii Trenta Pizza a anunțat deasemenea, din 20 martie, începerea livrarării mesei de prânz pentru cadrele medicale de la Spitalul Victor Babeș.

Mai multe de crame de top din Asociația #DealuMare, afectate de vremea defavorabilă de anul trecut, înainte de COVID -19, s-au reunit și provoacă la solidaritate iubitorii vinului românesc, oferind vinuri celor care vor să facă bine. Astfel, cei care donează pentru cauzele de interes social listate mai jos vor primi pachete cu sticle și invitații la un viitor “week-end al cramelor deschise”, programat după ce încetează criza. Cei interesați pot alege cauza către care vor să doneze, fac donația într-unul dintre conturi și trimit dovada plății la adresa de email cezar@vinul.ro. Vor primi un voucher pe care îl pot folosi pentru a-și alege unul dintre pachetele de vin de aici.  Prețul indicat în dreptul fiecărui pachet este  donația minimă pentru a avea acces la acel pachet. Tot mecanismul de desfășurare aici 
Donațiile merg către:
Asociatia ZI de BINE – fondată de Melania Medeleanu, face #ScutPentruSpitale. Pentru medicii din linia 1, Asociația strânge bani pentru teste diagnostic, dezinfectanți, echipamente de protecție.
Conturi unde poți dona:
RON: RO56RNCB0092166359160001 (BCR) sau RO61 BACX 0000 0020 1373 6000 (UniCredit Bank).
Pentru donații în Euro sau Dolari există: RO34 BACX 0000 0020 1373 6001 (Euro, UniCredit Bank); RO07 BACX 0000 0020 1373 6002 (dolari, UniCredit Bank)
Crucea Alb-Galbena Romania – înființată în 1996, oferă de atunci îngrijiri medicale la domiciliu persoanelor care nu se pot ajuta singure. Un serviciu extrem de important mai ales acum, când vârstnicii sunt foarte vulnerabili și când presiunea asupra spitalelor e un factor de mare risc asupra sistemului sanitar.
Cont unde poți dona: RO76 RNCB 0071 0114 3379 0001 (BCR)
Pachetele ce răsplătesc gestul frumos conțin vinuri speciale Apogeum,  Aurelia Visinescu Wines, Vignoble Budureasca, Dagon Clan Wines, Davino, Lacerta Winery, Licorna Winehouse, SERVE Ceptura, Tohani, Viile Metamorfosis. Vedeți lista completa a vinurilor tot  în linkul de mai sus.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.