Tortilla de casă rapidă cu pui și legume

Zilele trecute am primit niște legume pentru stir fry de la Eisberg și mi-a venit ideea unui fusion asiatico-mexican, ca să zic așa, căci aveam poftă de nilște lipii calde de casă. Zis și m-am pus pe treabă.  Nimic elaborat, așadar, super simplu și rapid – nici măcar nu avem nevoie de cantități exacte.

M-am apucat întâi de frământat tortilla, după o rețetă de pe blogul lui Adi Hădean, dar eu am înjumătățit cantitățile căci nu aveam nevoie decât de două lipii.

Adică: o cană făină, o jumătate ceașcă apă, o lingură ulei, puțină sare și o jumătate de linguriță de bicarbonat (trebuia praf de copt dar nu aveam). Am frământat, am făcut două biluțe și le-am lăsat 15 minute în pace. Le-am întins apoi cu sucitorul și le-am lăsat în tigaie câte 40 si ceva cred de secunde pe fiecare parte. Au ieșit ceva mai pufoase decât ar trebui să fie niște tortilla clasice, dar nu-i bai.

 

Legumele le-am tras la wok cu puțin ulei, sare și fulgi de chilli.
Am folosit și o pulpă de pui – tăiată bucățele mici – fâșiuțe, la fel, trasă și ea la tigaie.
Am umplut lipiuțele frumos și le-am pus și un pic de sos tabasco. Yu-mi!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.