Turtițe cu brânză și verdețuri

Turtițe cu brânză și verdețuri – iată o idee care mi-a venit după ce am văzut la Andreea Jugănaru, a.k.a. www.andreeachinesefood.ro, rețeta ei de turtițe, evident, chinezești, pe care eu am adaptat-o mai pe românește. Adică am adăugat în plus, la umplutură, brânză și mărar și nu am folosit ulei de susan. Mi se par excelente pentru o masă de vară afară, la un picnic. Merg de minune cu sos de iaurt cu usturoi, sos de roșii cu ce vreți voi sau lângă o salată de vară.
Hai să trecem la treabă și să vă spun cum le-am făcut

Ingrediente (mie de aici mi-au ieșit 5 bucăți mai mari decât palma)
200 g făină
120 g apă clocotită
170 g mix brânzeturi (am folosit telemea și cașcaval)
o legătură mărar
sare (eu am pus o jumătate de linguriță căci era brânza sărată)
o ceapă verde mare
ulei pentru prăjit

Mod de preparare
Am amestecat făina cu sarea și am pus apă clocotită treptat, încorporând-o cu o spatulă de lemn până a ieșit un aluat elastic, nelipicios. L-am lăsat deoparte, acoperit, 30 de minute (nu la rece).
Am pregătit umplutura din brânzeturi mărunțite cu furculița, ceapă verde tocată mărunt și mărar.
Am modelat 5 biluțe din aluat și le-am întins rotund. Pe fiecare foaie am pus umplutură, după care am adus marginile spre centru, unindu-le. Am întins apoi fiecare “gogoașă” astfel rezultată cât de subțire am putut, având grijă să nu iasă umplutura. Am prăjit turtițele pe rând și le-am scos pe prosoape absorbante. Sunt foarte, foarte bune calde!
Am să încerc însă și o variantă mai light, cu făină integrală și fără prăjeală, coapte adică.
Lângă ele, vedeți un mix de alune trase la tigaie cu sare și chilli, inspirate tot de o rețetă a Andreei, numai că ea ale ei sunt la cuptor, date prin albuș de ou cu condimente. Eu nu am mai avut răbdare! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.