Cartofi “prăjiți” fără ulei – cea mai simplă și gustoasă rețetă

Să faci cartofi așa ziși prăjiți fără ulei și să fie gustoși? Cam greu, dar nu chiar.

Mi-a atras atenția un cititor că, și fără ulei, tot cartofi sunt, iar numărul caloriilor nu scade așa mult. Toootuuuși, se mai taie niște calorii  și această prăjeală nu prea sănătoasă și așa măcar așa sunt mai sănătoși.

Hai să fim serioși, cam greu să nu iubești cartofii prăjiți, dar dacă vi se mai face poftă și vreți  mai safe un pic, încercați rețea următoare.

Trebuie doar puțănă răbdare și ceva condimente ca să îi “animați” puțin. Așa că nu mă voi lungi mult aici și voi trece direct la rețetă.

Ingrediente 

Eu am folosit 6-7 cartofi mai mari, tăiați tip wedges, pentru porția de față

sare, piper

boia de ardei iute sau chilli ce aveți pe aacolo, prin casă (dacă vă place mai picant)

puțin ardei iute roșu proaspăt mărunțit

usturoi tocat amestecat cu puțină apă și cu sare

brânză tare – dacă vreți și numai dacă vreți :), eu sunt în stare să pun branza și în ciorbă.

Mod de preparare 

Întâi fierbeți 10 minute cartofii întregi, decojiți. Îi scoateți, îi lăsați să se răcească, îi tăiați bucățele mai groase (tip wedges) și îi puneți pe hârtie de copt într-o tavă. Nu am folosit pic de ulei. Îi lăsați cam 30-40 de minute, până se rumenesc frumos și intră furculița în ei bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.