Rețete de Paște cu Spornic

Cred că deja vă gândiți la mesele de Paște, așa că o să vă las și eu aici o colecție absolut nouă de rețete savuroase, pe „le-am copt”  la Vinul.Ro împreună cu câteva dintre cele mai talentate nume din blogging-ul culinar de la noi și uleiul Spornic Premium. Ideea continuă proiectul #FoodLovers’ Guide into Romanian Treasures – album de rețete regionale de pe teritoriul României, inițiat de Vinul.Ro, la care Spornic este partener. Rețetele sunt publicate pe website-urile și pe canalele de social media ale food bloggerilor care au dat curs invitației. Urmăriți, așadar blogurile divainbucătărie.ro, lecturisiarome.ro, prăjituricisialtele.ro, gardaculinara.ro, fantezieinbucatarie.ro, andreeachinesefood.ro și veți găsi aici idei de preparate gustoase și spectaculoase care sigur vă vor inspira pentru masa de Paște!

O apetisantă pulpa de miel împănată cu usturoi și rozmarin, dar și un stufat mai ușor de pui cu multe verdețuri, o delicioasă plachie de crap de surprins musafirii, dar și un carrot cake pentru bucuria celor mici, colăceii din aluat de cozonac foarte apetisanți sunt numai dintre rețetele prezentate. Surprizele continuă toată săptămâna, iar rețetele le veți găsi permanent pe canalele amintite.

Pulpă de miel la cuptor împănată cu usturoi și rozmarin cu două feluri de cartofi – Cristina Toth, divainbucatarie.ro.

Rețeta aici

Plachie de crap – Carmen Paraschivescu – www.gardaculinara.ro.

Reteta aici 

Pesto de leurdă cu semințe – Dana Burlacu Visternicu www.prajituricisialtele.ro 

Rețeta aici 

Carrot cake – Andreea Jugănaru, andreeachinesefood.ro

Rețeta aici   

Stufat de pui Claudia Vasilache, www.lecturisiarome.ro 

Rețeta aici

 

 

Colăcei din aluat pufos de cozonac – Mihaela Negrescu, www.fantezieinbucatarie.ro 

Rețeta aici 

Prutul recomandă uleiul High Oleic Spornic Premium, care provine de la un soi special de samânță cu același nume, cu un conținut ridicat acid oleic – minim 75% (acid gras mononesaturat = Omega 9). Uleiul High Oleic este folosit cu succes la nivel internațional de industria alimentară și HoReCa, fiind potrivit pentru procese de gătire repetată, la temperaturi foarte ridicate, pentru un timp de rumenire scăzut, însă poate fi utilizat cu succes în orice tip de preparate – salate, preparate gatite la cuptor, fripte, prăjite etc. Despre beneficiile și utilizarea uleiulului High Oleic, citiți în fiecare dintre rețetele amintite. Eu vă las pe scurt câteva carcateristici.

  • Conținut ridicat de acizi grași sănătoși – Omega 9 (minim 75%)
  • Punct de fumegare foarte ridicat = stabilitate la temperaturi foarte ridicate
  • Rezistență superioară la oxidare și râncezire
  • Versatilitate în utilizare = păstrează gustul și mirosul neschimbat în cazul proceselor de prăjire repetată (nu împrumută gustul/mirosul de la un preparat la altul).
Colăcei din aluat de cozonac. Rețeta aici 

Leave a Reply

Your email address will not be published.