România frumoasă. Am deschis sezonul la Green Village – un loc mirific în Delta Dunării

Am ezitat eu puțin înainte să răspund ferm invitației Eurolines de a vizita Green Village în Sfântu Gheorghe nu tocmai pe cel mai însorit timp de mers în Deltă, dar cred că mi-ar fi părut rău dacă nu mergeam, fie și numai văzând pozele de acolo. Așa că mă bucur că am ajuns și mă întreb oare, dacă și acum e așa fabulos, oare cum e vara?

Ce să vă spun mai întâi? La Green Village ajungi numai pe apă din Murghiol, faci maximum o oră cu șalupa (mie îmi place însă la nebunie să mă dau cu barca, așa că nu mă deranjează deloc timpul, dar oricum nu e mult). Odată ajuns acolo, te așteaptă un resort de 4 stele, care are chiar de toate. Adică de la toate cazare în vile confortabile cu livinguri și terase sau în căsuțe pe apă, restaurante, foișoare și terase, la ieșire la mare (poți ajunge fix în punctul unde Dunărea întâlnește marea), cu opțiunea amenajării de corturi cu cine romantice pe plajă. Există zonă de spa, cu masaje, se pot face terapii de wellbeing și relaxare, este piscină cu poolbar, precum și jacuzzi în aer liber.  Deasemenea, se pot fac sporturi, fotbal pe nisip, tir și jocuri indoor. Un cinema imens cu mai multe săli are facilități pentru networking, team buildings, conferințe, filme.  Tot aici se defășoară anual și festivalul Anonimul și e foarte frumoasă zona, se umple cu sute de turiști în timpul evenimentului. Te poți așeza la pescuit la marginea resortului sau poți închiria caiace și poți porni în aventură cu prietenii tăi, echipamente ți se dau la cerere.

A A fost foarte frumos și plin programul în cele aproape 3 zile – de la plimbarea pe Dunăre, până la Gârla Turcească, la plimbările în complex, proiecția-documentar despre Deltă și despre istoricul complexului,  mesele la restaurant cu multă socializare și distracție.

Știuca, crapul, scrumbia, icrele nu ne-au lipsit de mese și au fost delicioase.  Dacă tot sunteți aici, cereți pește, e și păcat, dacă vă place, să mâncați altceva, dar meniul este destul de diversificat. Și au aici și o grădină unde cresc legume în sezon. Eu, care am un of vis-a-vis de mic dejunurile de la multe resorturi  (pentru că nu au o diversitate așa bună și opțiuni și pentru mofturoși ca mine), vreau să punctez faptul că aici este foarte ok – de la cereale și fructe de toate felurile  proaspete și confiate, la prăjituri de casă, brânzeturi, omlete și mezeluri pentru cei care vor să mănânce mai sățios, legume proaspete și coapte, salate mixte,  de vinete, zacuști, lapte, iaurturi și freshuri.

Revenind la programul nostru, o degustare de vinuri la Crama Rasova a completat seara de sâmbătă de party. Am avut, pe rând, spumantul Craft nefiltrat (singurul spumant nefiltrat din România, obținut prin refermentare în sticlă și păstrat pe drojdie), Nud alb (Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Columna), Nud rose (Pinot Noir și Fetească Neagră) și Imperfect Fetească Neagră. Iar semifinaliștii de la Românii au talent – dansatorii profesioniști, Adriana Popiță și Diana Solomon, ne-au oferit o extraordinară reprezentație de dans. Cine a vrut și a putut a făcut yoga și pilates dimineața cu Adrian și Diana. Iar Raluca Vasile, parfumier, care a făcut, printre multe altele, și o ediție de parfum de nufăr, ne-a oferit o ședință de introducere în arta parfumului.

Este o destinație exotică Green Village, a spus Dragoș Anastasiu, cel care a însuflețit acest proiect în Sfântu Gheorghe, nu vă așteptați la ceva comercial, ci la multă natură și aer proaspăt, verdeață, sălcii, nuferi, activități boeme și relaxante. Mi se pare lăudabil să faci așa ceva în the middle of nowhere, cu atât mai mult cu cât am înțeles că lupta cu autoritățile locale a fost și este destul de grea. Dar asta e o altă poveste, dacă ajungeți și vă place, eu zic să îl recomandați și altora.

Arhitectura păstrează caracterul local, materialele sunt durabile și 100% ecologice, iar resortul are mai multe zone împrejmuite cu portițe.  Vilele au vedere către lacurile și canalele Dunării, iar camerele sunt echipate cu minibar și aer condiționat. Pentru că în Green Village Resort atmosfera e mereu autentică, vei găsi împrejurul vilelor, pe salba de lacuri, câteva familii de rațe liniștite care și-au făcut cuib, printre nuferi și stuf – le poți urmări în timp ce îți savurezi cafeaua dimineața. Mai vezi și berze, căluți și văcuțe. Și, surpriză, așa de mult temuții țânțari nu sunt peste tot, ci vin doar două luni pe an, câte o oră, la lăsarea serii.

Îmbrăcați-vă comod și luați-vă la voi pentru orice eventualitate încălțări și îmbrăcăminte și mai groase.  Țineți cont că resortul este, totuși, într-un sat, nu vă așteptați să găsiți beton și șosele, dacă plouă, se face și un pic de noroi, dar nu-i bai. Pe noi ne-a prins și un pic de ploaie, dar nu ne-a mai deranjat pentru că ne-am încălzit cu vișinată și gustări zdravene de casă. Tarifele pornesc de undeva de la 50 de euro în extrasezon în cameră dublă cu mic dejun la 200 euro in cameră dublă cu mic dejun și cină și sunt multe variante. Găsiți aici o prezentare completă.

Multumesc, Raluca Vasile pentru invitație!

Leave a Reply

Your email address will not be published.