După minivacanța de Paște-1 Mai, a fost o săptămână plină cu evenimente în going-out-ul bucureștean, de la trei zile pline de ReVino Wine Fair și tot 3 zile de Burger Fest, la diferite deschideri de localuri.  Prima oprire am avut-o în noul atelier de deserturi Tort de bezea, de pe strada Roma nr.5. Un loc chic, delicat ca o bezea și el, unde găsiți peste 20 de variante de pavlove, atât tip tort, de la un kilogram în sus, cât și în monoporții și la borcan.  Iar combinațiile de ingrediente sunt pentru toate gusturile; de la cremă de mascarpone și fructe de pădure, la caramel sărat, limoncello, lavandă, fructul pasiunii ș.a.

În plus, Simona Crăciun, artizana Tort de bezea face periodic colecții sezoniere cu tematici inspirate de anotimpuri, sărbători și alte evenimente și are atâtea idei încât poate personaliza pentru diferite ocazii dulciuri unicat. „Încercăm să folosim ingrediente cât de mult posibil de proveniență românească, locală, proaspete și de calitate. Torturile pe care le facem sunt de fiecare dată unice„, spune ea.

O altă deschidere interesantă a fost cea a winebarului Vino 2 – Wines, Friends & More of both, pe Iancu de Hunedoara, de la care am lipsit, din păcate, pentru că se suprapunea cu alt eveniment, dar promit să ajung cu prima ocazie.

Iar vineri, a fost inaugurat oficial Square Pub, în locul fostului restaurant Nargila, de pe bulevardul Unirii (lângă mai vechiul The Harp), pe Bibescu Vodă 1 – un loc branduit de Staropramen, în stil mixt urban-industrial cu vintage –  lampadare și becuri din sticle de bere, țevi și butoaie patinate, un pian,  o mașină de scris veche, pereti „luminați” cu imagini din Praga – foarte cool!

Voi reveni cu mai multe detalii despre el, separat.  Mi se pare un loc bun de ieșit cu prietenii, în grup, mai ales dacă ești iubitor de bere pentru că vei găsi și alte sortimente pe lângă cele 4 tipuri de Staropramen – roșie, blondă, nefiltrată și dark, iar meniul de mâncare este internațional, destul de diversificat pentru cam toate gusturile.

Dar eu trebuie neapărat să vă spun că am ajuns, după mulți ani, la un concert Direcția 5 ca un cadou în avans de ziua mea la Hard Rock Cafe. Concertul a fost ca de obicei senzațional, iar mâncarea de la Hard Rock la fel de bună.

Am încercat să aleg mai light de data asta, iar fajitas cu creveții aia la grătar, proaspeți și guacamole a fost excelent. La fel și somonul de mai jos din care nu a rămas nimic. Bine, piure-ul, dar eu nu prea mănânc amidon 😀 (deți recunosc că m-a tentat o furculiță, prea arăta bine). La ReVino nu am ajuns, dar sunt sigură că vor scrie câte ceva colegii mei de la Vinul.Ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.