Beko a anunțat parteneriatul cu Alex Petricean și a lansat cuptorul cu tehnologie CombiSteam
Cum nu mai ajunsesem la restaurantul Noua, pana în seara evenimentului Beko, am zis că e un moment bun să merg, mai ales că Alex Petricean, din ale cărui preparate am mai mâncat și altă dată, urma să ne gătească live. Și chiar a fost foarte bun ce am mâncat, mi-au plăcut nu doar asocierile de ingrediente (gusturi și texturi), dar și platingul și denumirile pitorești, le-aș zice, ale preparatelor. De fapt, întregul lui stil e pitoresc  – o combinație de bucătărie tradițională românească cu influențe din modernism culinar.  Mai trebuia să ajung însă într-un loc, așa că nu am apucat să mănânc decât primele două feluri –  Ciulinele de Bărăgan, gândit ca un crocant de cartofi cu smântână afumată și pudră de leurdă – gustos și surprinzător prin amestecul de texturi și ingenios prezentat într-o alăturare de scoici și crengi (reprezentând apa și pământul, probabil) și Salata în veșmânt de mălai – practic un fel de coș de mămăligă, cu o crustă la exterior, moale în interior – o cremă foarte bună cu brânză, ou, smântână și mix colorat de grădină. Au mai urmat Camuflajul peștelui de munte – păstrăv, zarzavat de la Nasul Roșu și sos de storceag și un desert pe care chiar îmi pare rău că l-am ratat – turtă dulce cu dulceață de trandafiri și leuștean…hm.

Cina pentru bloggeri și pasionați de mâncare a fost practic parte  a evenimentului #bekonight, în cadrul căruia a fost anunțată numirea lui Alex Petricean (chef-ul anului 2018 în ghidul Gault & Millau) Brand Ambassador Beko și s-a lansat noul cuptor echipat cu tehnologia CombiSteam.
Viziunea Beko & Chef Alex Petricean – gătitul este despre a încuraja oamenii să mănânce proaspăt și sănătos a fost redată în clipul video ce anunță parteneriatul cu Alex. El a pregătit pentru consumatorii Beko rețete cu ingrediente de sezon, sănătoase și gustoase, care se regăsesc în toată comunicarea online Beko – website și social media.


Parteneriatul a fost anunțat de Murat Büyükerk, Director General Arctic și Chef Alex Petricean, după care a urmat o demonstrație de gătit cu ajutorul noului cuptor cu tehnologie CombiSteam și al plitei electrice cu tehnologie Indyflex. Alex a pregătit cele patru rețete de mai sus.
Parteneriatul dintre Beko și Chef Alex Petricean este fundamentat, în primul rând, pe excelență, precum și pe valorile și principiile comune pe care le împărtășim. Chef Alex Petricean reușește să ne inspire, prin atitudinea sa inovatoare, o calitate pe care și Beko și-a însușit-o de-a lungul timpului la nivelul produselor și serviciilor oferite. Acest parteneriat al excelenței ne obligă să menținem cele mai înalte standarde în continuare”, a spus Murat Büyükerk.


Stilul meu de gătit a fost puternic influențat de savoarea bucatelor din copilărie, pregătite cu tot ce avea grădina mai bun de oferit. Astăzi îmi doresc să duc această moștenire mai departe și să arăt oamenilor că poți pune în farfurie preparate gustoase și sănătoase deopotrivă. Sunt convins că, alături de Beko, vom duce acest mesaj mai departe și cu siguranță vom mai pregăti alte proiecte la fel de faine” , a spus Chef Alex Petricean – NOUA. Bucătărie românească.
Ca Brand Ambassador Beko, Chef Alex Petricean a prezentat în premieră cuptorul echipat cu tehnologia CombiSteam la Food Bloggers Conference, explicând această modalitate de gătit și a pregătit o varietate de legume la aburi, folosite și la o demonstrație de plating.


Tehnologia CombiSteam combină metodele convenționale de gătit cu gătirea la aburi, cunoscută pentru timpul scurt de preparare și conservare a culorii, nutrienților și vitaminelor din alimente. Cuptorul CombiSteam este prevăzut și cu funcția 3D Cooking, care asigură gătirea uniformă și rapidă a alimentelor, datorită distribuirii uniforme a căldurii, precum și cu funcția Slow Cooking, care
impune un ritm mai lent, dar controlat de coacere, păstrând aroma, gustul și frăgezimea mâncării.

Portofoliul de electrocasnice mari Beko cuprinde o serie de cuptoare electrice prevăzute cu funcții de gătire la abur, la care se adaugă și cele prevăzute cu tehnologia SteamAid, care asigură o hidratare perfectă la coacere și, implicit, alimente rumenite la exterior și fragede la interior. Beko urmează să lanseze anul acesta noi modele de cuptoare încorporabile prevăzute cu tehnologii de gătire la aburi.
Gama Beko de electrocasnice încorporabile și cuptorul cu tehnologia CombiSteam întăresc angajamentul Beko de a-și încuraja consumatorii să trăiască o viață mai sănătoasă, cu ajutorul tehnologiei.
Beko este liderul pieței europene pe segmentul de electrocasnice independente și al doilea cel mai mare brand de electrocasnice de pe continent. Beko este brandul internațional de electrocasnice al Arçelik Group și Partener premium al echipei de fotbal FC Barcelona.
În România, Beko a intrat în portofoliul Arctic în 2003, la scurt timp după preluarea pachetului majoritar al Arctic de către grupul Arçelik. Brandul s-a lansat pe piața din România printr-o gamă completă de electrocasnice, care se diferențiază prin tehnologiile de ultimă oră pe care le integrează și printr-un design modern de produs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.