Cremă (pate) de linte roșie

Sincer vă spun că nu mă așteptam ca pate-ul sau crema asta de linte să fie atât de bună. Anterior mai mâncasem supe de linte sau pate „de-a gata” de la Sanovita.  

Cum aveam o pungă de lintea, am zis să încerc să fac și eu, aveți cuvântul meu că a aproape am dat gata un catronel pe lipie de casă făcută imediat, la tigaie.

E o bună idee de starter și pentru când aveți prieteni invitați la masă, în loc de alte lucuri de prin comerț.

Vă las rețeta mai jos

Ingrediente

Aprox. 200 g linte roșie

Apă

Câteva fire de pătrunjel

4 căței de usturoi

Zeamă de lămâie după gust

Praf de chilli sau boia de ardei (puteti folosi dulce dacă nu vă pace picant)

Preparare 

Spălați lintea sub jet de apă rece. Puneți-o la fiert în apă cât să o acopere bine și să mai rămănă vreo două degete deasupra. După ce dă în cloct, reduceți focul și mai fierbeți vreo 20 de minute la foc mic. Scoateți-o, blendați-o și lăsați-o la scurs într-o sită.  Puneți-o într-un castronel, puneți usturoiul pisat fin, potriviți de sare și adugați boia sau chilli după gust. La final, am tocat câteva fire de pătrunjel proapăt.  Senzație e, pe cuvânt! Eu am uitat, dar cred că ar merge bine și un pic de ulei de măsline.

Lintea am avut-o de la Sanovita. Iar Folosind codul adrianajoy, puteți beneficia de 15% discount la orice comandă de pe site-ul lor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.