O nouă ediție a campaniei „Must de la Jidvei” vine în sprijinul micilor producători de vin. Prețul unui kg de must de este de 4,5 lei

Jidvei, cel mai mare producător de vin din România, a lansat ediția din acest an a campaniei „Must de la Jidvei” (a cincea) , care sprijină comunitatea micilor producători de vin de casă, promotoare a vinului tradițional și a obiceiurilor românești.

Ce se întâmplă, concret, în campanie ?

Practic, clienții pot achiziționa must ravac deburbat (limpezit), obținut prin presarea ușoară a strugurilor, nu prin stoarcere. Acesta nu conține resturi de pielițe, fragmente de ciorchini, praf sau sâmburi care pot afecta producerea corectă a vinului de casă. Calitatea lui e garantată prin declarația de conformitate primită la livrare.
Mustul de Jidvei este trecut printr-un proces de deburbare (limpezire) care garantează obținerea unui vin de calitate superioară. Din mustul ravac se obțin vinuri fructuoase, cu multă prospețime, bogate în compuși de arome, fine și elegante. Astfel, compania Jidvei vine în întâmpinarea micilor producători cu un must ravac, limpezit și înnobilat cu drojdii selecționate, pentru ca tot procesul producției vinului să fie facil și eficient”, a explicat dr. chimist Ioan Buia, directorul complexului de vinificație Jidvei.


Asistență telefonică de la specialiștii Jidvei pentru obținerea vinului de calitate  
Mai mult, odată cu achiziționarea mustului, gospodarii beneficiază de asistență telefonică de la specialiștii Jidvei, pe toată durata procesului de vinificație, pentru obținerea unui vin de casă de cea mai bună calitate, garantează repărezentanții Jidvei. Pe parcursul celor 5 ani de implementare a campaniei, peste 6.000 de persoane au comandat must obținut din strugurii celei mai mari plantații vinicole cu proprietar unic din România și din Europa.
Campania de comenzi se desfășoară în perioada 23 iulie – 31 august 2019, urmând ca după recoltare, cantitățile să fie livrate, în condiții optime, în localități din următoarele județe: Alba, Sibiu, Mureș, Cluj, Brașov, Hunedoara, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Harghita, Covasna, Prahova (până la Câmpina), Gorj, Dâmbovița, Neamț și în București.
Cantitatea minimă de must ce poate fi comandată este de 100 de kilograme, cu preluare din puncte fixe de distribuție în localitățile vizate, iar comenzile de peste 250 kilograme sunt transportate direct la domiciliu, în limita posibilităților. Sortimentele disponibile anul acesta sunt: Fetească Regală cu Muscat Ottonel, dar și mustul roze introdus anul trecut. Sauvignon Blanc este disponibil doar în punctele fixe de distribuție.
Musturile vor fi realizate din soiul nostru tradițional Fetească Regală cupajat cu soiul Muscat Ottonel, precum și din soiul Sauvignon Blanc. Mustul roze va fi obținut prin vinificarea în roze și cupajarea unor soiuri nobile de struguri negri”, a precizat dr. chimist Ioan Buia.
Comenzile se fac telefonic la numărul 0755.706.000  și online, completând formularul de comandă de pe www.mustdejidvei.ro. Prețul unui kilogram de must este 4,5 lei (TVA inclus).
Ca parte a procesului constant de fidelizare al campaniei, gospodarii care comandă minimum 250 de kilograme din același sortiment se pot înscrie la cea de-a V-a ediție a concursului „Vin de casă din must de la Jidvei”, care se va desfășura în primăvara anului viitor.
Povestea campaniei „Must de la Jidvei” s-a conturat din dorința de a veni în întâmpinarea nevoilor micilor gospodari și producători de vin, contribuind la păstrarea și promovarea tradițiilor legate de producerea vinului de casă. Campania are o dimensiune educațională, deoarece pe toată durata ei, gospodarii beneficiază, precum spuneam, de sfaturi, recomandări și asistență de la specialiștii Jidvei. Totodată, a creat o punte de comunicare între micii producători de vin și tehnologii companiei, iar acest lucru se observă, de la an la an, în calitatea vinurilor înscrise la concursul „Vin de casă din Must de la Jidvei”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.