Localuri care și-au activat/extins livrările la domiciliu și ce măsuri au luat firmele de delivery

Later edit. S-au închis, între timp, de la data editării articolului, toate restaurantele, barurile, cafenelele, dar mai multe au optat pentru includerea serviciilor delivery și/sau take away, cu preluare din fața restaurantului, după comandă. 

S-au inchis multe restaurante temporar, pe perioade nedeterminate, altele au ales să facă altfel de eforturi de supraviețuire, dar și pentru a veni în ajutorul celor care, din diferite motive, nu gătesc, nu au timp, nu știu să gătească așa cum ar fi mâncat la restaurant sau erau obișnuiți să mănânce, pur și simplu, în oraș.  Nu e o listă completă, am inclus aici câteva din cele care au făcut mai nou acest pas și care mi-au sărit în ochi – sunt mai mult localuri cu mâncare proaspătă, făcută în casă, cu ingrediente naturale, locale și de sezon, câte e posibil. Preferabil, de plătit online sau cu cardul, deci fără cash și fără a apela la fime intermediare.

Cât despre măsurile de siguranță, și aceste restaurante și cele care făceau și înainte livrări, am văzut afișate noutăți. La fel, operatorii doar de delivery și firmele mari intermediare și-au anunțat toate precauțiile , unele ajungând până a pune mâncarea în fața ușii, iar livratorul se îndepărtează pentru a fi evitat contactul direct.

Băcănia veche de pildă, are meniuri pregătite zilnic, care au de la ciorbe, la diferite feluri principale atât cu carne, cât și de post, precum și dulciuri – în special, din bucătăria românească dar și alte câteva lucruri interesante. Meniul de azi (17 martie), de exemplu, are printre altele: borș de lobodă, ciorbă rădăuțeană, varză cu afumătură, mazăre dulce, mâncare de ștevie, șnițel de curcan, fish cake, garnituri – pilaf, piure, mămăligă, prăjituri de casă etc.
Pe lângă mâncărurile gătite, se mai pot comanda alte produse de băcănie: brânzeturi, carne, zacuscă, quiche-uri, prăjituri, dulcețuri, vinuri. Plata se face exclusiv online, citiți mai multe detalii aici despre condițiile de livrare, e important. Contactul la livrare de preferat “să fie cât se poate de redus, poate inexistent: n-o să vă strâng mâna, n-o să stăm la povești”, scrie Marius Tudosiei pe site-ul băcăniei sale. 

Zexe Brasserie face livrări din meniul standard, de la ouă poșate cu avocado, roșii, busuioc și pâine prăjită și croissante cu mușchi de Azuga, la foie gas cu fructe uscate, dulceață picantă și jeleu de Tămâioasă,  tarte sărate, supe, fălcuțe de vițel cu piure prăjit, salată de sfeclă și spumă de hrean, rasol de berbecuț în vin, cu salată și cartofi. Bineînțeles, nu lipsesc prăjiturile minunate ale Anei Consulea. Citiți aici.

Mahala are, pe lângă preparatele din meniul standard, alte câteva disponibile într-un meniu al zilei, anunțat cu o zi înainte. Azi, de exemplu, propune ciorbe de burtă și de perișoare, cocoșel în crustă cu piure, obraz de vițel cu mămăligă și sos de trufe de Transilvania, fondant de ciocolată. Detalii aici. 

Ivan Pescar avea până acum posibilitatea ridicării to go, acum și livrează multe lucruri cu pește, pe o rază de 5 km în jurul localului. Storceag, borș, zacuscă de pește și icre, diverși pești la gătar, prăjiți, în saramuri, plachii și rețete dobrogene – malasolcă, picancă, scordolea. Cost de livrare 10 lei. Aici mai multe.

Zen Sushi a anunțat că de azi, 17 martie, va funcționa doar în regim de ridicare a comenzilor sau livrare comenzi pentru acasă/birou cu ridicare din restaurant. Zen Sushi Victoriei a preluat și comenzile din aria Zen Sushi Sarroglia, închis temporar. Vedeți detalii aici.

Poesia oferă 20% reducere la comenzi delivery sau take away. Profitați de asta căci ce se mănâncă de aici e extraordinar, bine nu e un secret că este unul dintre restaurantele mele preferate. Iată.

Toate acestea dau asigurări de livrări safe, citiți în linkurile aferente. Referitor la măsurile luate de firmele de livrare, iată câteva noutăți: Glovo recomandă, cu precădere, plata direct din aplicație și elimină semnătura la finalul tranzacției, Foodpanda recomandă achitarea direct din aplicație, Takeaway recomandă plata online, pentru livrări fără contact fizic – curierul pune pachetul în fața ușii, sună, se îndepărtează și așteaptă ridicarea comenzii. Jerry’s Pizza recomandă plata contactless – card sau cu telefonul, Wu Xing la fel – plata cu cardul, telefonul, brățara electronică.

S-au închis, până acum, temporar/pe o perioadă nedeterminată și mai sunt, cu siguranță, multe altele: Amalgam, Kaiamo, Edo Sushi,  Zen Sushi Sarroglia, Anika, Amvrosia, Caju, Harp, Irish Pub, St. Patrick Irish Pub, Cișmigiu Bistro la etaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.