Negresă rapidă și super bună cu pudră de carob și doar câteva ingrediente

Aveam de ceva timp un borcanel cu pudră de carob, iar cum izolarea asta mă face să poftesc mai mult decât altădată, parcă, la câte ceva dulce, am zis să o folosesc într-o negresă, iar rezultatul a fost chiar neașteptat. Adică, foarte-foarte bună! Pudra de carob sau roșcove e ceva mai aromată față de cacao, mai dulce – are așa, o subtilitate diafană de gust. Am folosit făină normală, miere în loc de zahăr (nu am așa ceva în casă), ulei de cocos. Un pic de bicarbonat a ajutat-o să crească ușurel, cât trebuie, între negresă și brownie, nici să fie prea umflată – aerată. I-am făcut și un pic de glazură, tot cu pudră de roșcove și ea.

<elefant.ro%20>Hai să vedem ce a ieșit:
Cantitatea este pentru o tăviță rotundă de tartă căci nu avea sens să fac o tavă, puteți să o dublați pentru o tavă normală de aragaz.

Ingrediente
O cană făină
3 linguri pudră de carob (eu am avut de la Sanovita)
3 linguri cu miere
Jumătate de cană de apă
2 linguri ulei de cocos (sau ce ulei aveți voi)
o linguriță zeamă de lămâie
Jumătate de linguriță bicarbonat

Glazură
o lingură cu vârf carob
0 lingură ulei de cocos lăsat la temperatura camerei să devină lichid
o lingură miere
4 linguri apă

Se amestecă făina cu pudra de carob și se stinge bicarbonatul cu zeama de lămâie. Separat, se amestecă lichidele – apă cu uleiul de cocos. Se pun peste ingredientele solide și se adugă și miere. Se amestecă bine să rezulte o compoziție omogenă – va rezulta o textură cremoasă, foarte puțin lichidă, dar nici foarte densă. Se pune în tavița unsă cu ulei și tapetată cu hărtie de copt și se dă la cuptor cam 20 de minute. Faceți testul scobitorii dacă vi se pare că nu e gata în 20 de minute și mai lăsați.

Pentru glazură, se amestecă toate ingredentele într-o tigăiță până se îngroașă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.