Colțunași cu brânză și verdețuri

Primii mei colțunași cu brânză și verdețuri au fost o reușită, cu toate că nu am prea respectat rețeta standard. Dacă poza tot s-a bucurat de succes pe instagram, am zis să vă las și vouă rețeta aici. Se face din puține ingrediente, practic aș putea spunea cu ce resturi mai sunt prin frigider (le puteți varia, după imaginația) și relativ repede. Din cantitățile de față mie mi-au iești 7 bucăți dolofane.

O altă rețetă în spiritul curentului #StopRisipeiAlimentare.

Ingrediente aluat
Faină 200 g
Ouă 2 buc.
Ulei 2 linguri
Un praf de sare
Ingrediente umplutură
Brânză 150 g
Un ou
Ceapă verde 2 fire
Mărar, pătrunjel – “la ochi”, cât apreciați și voi

Mod de preparare
Se bat ouăle, se adaugă făina, uleiul și sarea. Se frământă, aplatizand aluatul, de fiecare dată, cu dosul palmei. Trebuie să iasă elastic, să nu se lipească. Se lasă 20 de minute la o parte.
Brânza dată pe răzătoare se amestecă cu oul bătut, se adaugă verdețurile mărunțite.
Pe un fund de lemn, se întinde aluatul și se decupează cercuri cu o cană sau cu un castronel. Se pun pe mijlocul fiecărui cerc 3 lingurițe de umplutură, se aduc marginile una peste cealaltă și se aplatizează cu degetele sau cu furculița să nu se rupă în timpul coacerii. Se ung colțunașii cu un ou bătut, apoi se dau la cuptor pe o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt, cam 20 minute (verificați dupa 10-12 minute). Se servesc calzi, cu sos de iaurt sau sos de roșii picant, cum vă place.

Leave a Reply

Your email address will not be published.