Cuvée Celést 2016, Villa Vinèa

gama.ro

Așteptam această nouă ediție – 2016 a spumantului Cuvée Celest (Brut), după cea din 2015, spumant despre care am spus că este unul dintre cele mai bune produse în România, cu o perlare încântătoare, foarte bună aciditate și note gourmet, fructat-vanilate. A apărut undeva la începutul lunii decembrie, în ediție limitată și vine după trei ani de fermentare în sticlă.

Cupaj de Pinot Noir, Riesling de Rin și Chardonnay încântă, odată turnat în pahar, cum spuneam, prin efervescența mai mult decât “radioasă”, i-aș zice și îmbie olfactiv cu cu note de fructe galbene (caisă, gutuie) și tușe de vanilie și patiserie.

Aciditate extraordinară, note fructate, de la mere, la mango dar și citrice, la fel, senzații plăcute de deserturi cu vanilie, o ușoară, vagă atingere de miere.

Pe postgust rămâne destul de mult, cu note citrice, ceva grepfruit roz.

Este un spumant pe care eu îl văd foarte bine lângă brânzeturi moi, cu mucegai alb,  icre/caviar, pește și carne albă la grătar, tartar, creveți, stridii, deserturi vanilate și cu creme de brânză, pișcoturi.

decathlon.ro
Un spumant versatil pentru o mulțiume de preparate, care se cere savurat pe îndelete pentru a-i simți toate aromele, undeva la o temperatură de 6 – 7 grade Celsius.

Vol.alc. 13%. Rest zahăr 4%.

Îl gasiți pe e-shop-ul cramei Villa Vinèa    (95 lei)  și la magazinele specializate de vin partenere, precum și pe food hub-ul BăcăniaVerde.ro. Iar în perioada aceasta, de sărbători, se găsește inclusiv în pachete de cadouri premium cu produse artizanale – brânzeturi și unt cu trufe, charchuterii, produse din Managaliță, chutney-uri și sosuri speciale pentru fripturi, dulcețuri și alte delicii culinare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.