Reveria Nonna în Reveriei 11, nou loc de dolce far niente în București

Poate nu întâmplător și-a găsit loc pe strada Reveriei nr. 11 acest nou restaurant – Trattoria Della Nonna Militari-Lujerului  acum, o curte cu multe verdeață, luminițe printre bolta de viță-de-vie, flori și decoruri care chiar creează o atmosferă de dolce far niente, te poartă cu gândul la vacanță și predispune la reverie.

Așadar, v-ați dat seama, spațiul este confortabil și relaxant, iar primul lucru ce îl deosebește de altele din zonă este că, aflându-se practic, într-o curte, seamănă cu acele trattorii – la bază locuri de familie, de cartier, mai casual, primitoare și mai informale față de restaurantele cu etichetă.

Aduce culoare și un vib  fresh și tineresc zonei, aș spune, atât prin amenajare, cât și prin muzică.

Localul a fost deschis vinerea trecută, pe 3 septembrie, și apoi mi-am dat seama de ce proprietara lui, Oana Iliescu, “a tras tare” să îl deschidă chiar în acea zi. Cu o zi înainte fusese ziua ei de naștere, așa că și-a făcut cadou această deschidere cu un party  pe cinste “doi în unu”.

Acesta este al doilea restaurant Nonna, după cel deschis anul trecut în Popa Nan 5.

Ca zonă mai exactă, Nonna Militari-Lujerului este foarte aproape de stația de metrou Lujerului, pe o străduță retrasă, ferită de agitația citadină.

Deci, un loc unde poți petrece liniștit câteva ore când vrei să te retragi la o masă cu familia, cu prietenii, la un prânz cu colegii sau chiar la o cină romantică pentru că este destul de versatil, având pe de o parte și un spațiul mai social – să îi spunem – pe terasă neacoperită, dar și locuri mai retrase pe terasa acoperită.

Sunt în jur de 100 de locuri în total, deci ar putea găzdui lejer și un eveniment și chiar îl recomand pentru petreceri private workshop-uri creative, lansări de produse.

Mâncarea este, în mare parte, aceeași de la cealaltă Nonna,  cu un raport decent calitate/preț.  Dar să vă dau și câteva exemple de preparate:

  • Bruschete cu roșii chery și cremă -19 lei, crostini cu somon, mozzarella și usturoi – 23 lei
  • Carpaccio de vită cu gorgzonzolla, nuci si rucola – 32 lei
  • Salată cu creveți, avocado, roșii cherry, semințe, focaccia – 32 lei
  • Cozze al vapore cu sos de roșu picant sau cu sos de vin și pâine toast (500 g.) – 34 lei
  • Pollo all’italiana – pipet de pui cu ciuperci, prosciutto, cașcaval, sos de vin – 35 lei
  • Pizza –  între 25 și 36 lei – Margherita, Prosciutto e funghi, Quatro formaggi, Quatro Stagioni ș.a. De exemplu, Pizza Della Nonna cu mozzarela, gorgonzolla, salam italian picant – 30 lei, Gamberi și rucolla cu creveți, mozarella, rucolla și sos de roșii – 32 lei.
  • Stracetti din manzo – mușchi de vită brazilian cu rucolla, parmezan, ulei de măsline (250 g./ 50 g.) – 58 lei.

Las și câteva poze din seara deschiderii.

Radu Vastag ne-a încântat cu un concert în seara deschiderii
Oana and the husband :)
Oana and the husband 🙂

Și nu pot să închei fără a vă spune ste că ce mă uimește pe mine, desigur, în mod plăcut, e setea aceasta de muncă pe care o are în mod continuu Oana alături de familia ei și personalul cu care lucrează de foarte mulți ani – este într-o vervă continuă  muncind cot la cot cu angajații ei, de la amenajare, la servitul la mese și pune mult suflet în ceea ce face

Îi urez mult succes în continuare în tot ceea ce face pentru că, într-adevăr, merită cu prisosință!

Nonna-Militari-1

Leave a Reply

Your email address will not be published.