MUSTParty la Casa Doina – unul dintre cele mai instagramabile evenimente ale toamnei

Voiam să zic inițial “unul dintre cele mai frumoase” – căci chiar așa e, dar am zis să fie catchy – eeee??? nu de alta, dar la ce poze se fac acolo e și păcat să nu le instastoruiești și sharuiești. Hai, gata cu englezismele că deja pronunț mAst în loc de mUst – și  de acolo, de la grape must s-a plecat.

În general, nu sunt genul care să se dea în vânt după festivaluri deschise de mâncat și băut, de genul street food, să zicem, dar ideea de eveniment cu un concept tematic, legat într-un loc mai deosebit, mă atrage și merg doar dacă ceva mi se pare waw și/sau mă implic.

Casa Doina este unul restaurantele care îmi plac la modul cel mai obiectiv vorbind, dacă se poate spune așa și uite că se poate. Nici nu prea are ce să nu îți placă aici, mai ales când vine vorba de atmosfera din grădină care chiar printre cele mai frumoase din București, iar mâncarea e bună. Ce se întâmplă acolo zilele astea – #MUSTParty e un fel de festival foarte reușit, care, cum spuneam, a plecat de la must, pe care în zilele de azi, noi, ăștia, de la oraș, nu prea avem ocazia să-l bem, decât dacă vine mama de acasă cu el (cum e cazul meu). Să nu mă mai lungesc, până vineri inclusiv, este petrecere mare cu proțap – purceluș și berbecuț, pastramă de oaie foarte bună, mititei și cârnați, mâncăruri de casă gustoase: fasolea bătută e grozavă – mereu o mănânc aici, salată de vinete, varză la cuptor,  mezeluri tradiționale Matache Măcelaru și multe altele.

Mustul se face pe loc și e la discreție, iar degustările de vinuri completează festinul – ambele vin de la Crama Oprișor. În cazul meu îl încep, ca să meargă bine mâncarea. Mai au și țuică și multe alte lucruri – aaaa, gogoși care se fac pe loc și ce miros au!, plăcinte de dovleac cu rodie și gomboți -a.k.a. găluște cu prune. Foarte bună e muzica de petrecere – Trupa Friends și Theodor Pană Band ne aduc aminte de melodii frumoase – exact ce trebuie să completeze o seară reușită cu prietenii sau cu familia. Ce vreau să menționez este că tot conceptul e bine legat, cu atenție la cele mai mici detalii – de la ștergarele cu motive tradiționale, la ulcele și ceșcuțe la fel cu motive populare, funduri de lemn, aranjamente decorative cu flori și struguri de la Iwed.ro, la proțapul uriaș, grătarele care sfârâie cu mititei, cârnați și legume ș.a. La fel, toți cei implicați și-au dat toată silința să își amenajeze cornerele cât mai sugestiv pentru ceea ce reprezintă. Megainstagramabile și ele!

Și grădina e feerică seara, cu luminile ei și verdeața încă de peste tot, ceva culori autumnale și tot mise en place-ul de care vorbeam mai sus. Eu zic să mergeți că se merită! Pentru iubitorii de vin să știți că e o degustare mai generoasă, nu din aia zgârcită, cum se mai practică la astfel de evenimente, iar vinurile sunt bune – din gamele La Cetate, Jiana și chiar Smerenie – felicitări! Așa că e un MUST să MUSTParty, zic și eu, noi nu ne mai dădeam plecați.

Începe seara de la 18.00, iar prețul unei brățări de acces cu tot ce am spus mai sus inclus este 180 lei, fără alte băuturi în afara celor precizate. Dar cine mai are nevoie de altele!  Nu vă speriați de frig, se stă în pergolă, sunt încălzitoare și dacă mai dați o tură la grătare și mai beți un vin, mai dansați un pic, puteți să veniți și frumos îmbrăcați fără să dârdăiți! Oricum, se încălzește vremea zilele astea.

Merci, Predoiu PR că m-ați cooptat în proiect și haideți, ne pregătim de party că acuș se face noapte! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.